• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

En güzel yatlar Cenova'ya demir attı

En güzel yatlar Cenova'ya demir attı
Bu yıl 6-14 Ekim tarihlerinde Cenova’da 52’nci kez kapılarını açan Salone Nautico Internazionale, deniz ve yatçılık dünyasına dair en son yenilik ve gelişmeleri meraklısıyla buluşturdu

Bu yıl 6-14 Ekim tarihlerinde Cenova’da 52’nci kez kapılarını açan Salone Nautico Internazionale, deniz ve yatçılık dünyasına dair en son yenilik ve gelişmeleri meraklısıyla buluşturdu

Avrupa’nın gelenekselleşmiş denizcilik ve yat fuarlarından biri olan Cenova Boat Show dört kapalı pavyon, iki marina ve devasa açık fuar alanlarında binlerce denizseveri yine bir araya getirdi. Fiera di Genova’nın ev sahipliğinde düzenlenen Cenova Boat Show, bu Ekim ayında geçen yıllara kıyasla giderek büyüyen ürün gamının yanı sıra sektörü ve denizciliği teşvik eden etkinlik ve organizasyonlarla çok daha renkli bir tablo çizdi..

Avrupa endüstrisi için önemli bir buluşma olan 2. International Boating Forum da başta İtalyan yat sektörü olmak üzere birçok önde gelen ismi bir araya getirdi. Ayrıca, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen özel bir platformda, fuar ziyaretçileri dünyaca ünlü yat tasarımcılarıyla buluşarak, en yeni materyaller, teknik ve trendler hakkında ayrıntılı bilgiye erişme şansına sahip oldular.

Cenova Boat Show, yeni marinasında bu yıl da birbirinden güzel yelkenlileri ve motoryatları ağırladı.. Fuara katılan prestijli yat üreticilerinin arasında Vicem ve Sirena Marine de yer aldı. Kalabalık filolarıyla Cenova’da boy gösterenler arasında Bavaria, Jeanneau, Grand Soleil, Dufour, Hallberg Rassy, Elan, Beneteau, Monte Carlo Yachts, X-Yachts, Hanse, Azimut-Benetti, Ferretti, Pershing, Sanlorenzo, Sunseeker, Sessa Marine, Mochi Craft, Austin Parker ve Chaparral gibi dünyaca ünlü yat motoryat ve yelkenli üreticileri bulunuyor.

Bu yıl Cenova Boat Show’da tanıtılan yeni yelkenlilerden Hallberg Rassy 372, Bavaria Vision 46, Dufour 36 Performance, Sun Odyssey 469, X-Yachts Xp 38, Elan Impression 394 dikkat çekti. Fuarın ihtişamlı megayat seçkisinde ise Azimut 55S, Magellano 43, Atlantis 34, Benetti Crystal, Ferretti 690, Monte Carlo Yachts 70, Sunseeker Portofino 40, Pershing 82 ve Riva 63’ Virtus gibi dudak ısırtan yeni güzeller yer aldı.

Türkiye’yi dünya yatçılık sektöründe temsil eden en başarılı tersanelerden biri olan Sirena Marine, ödüllü Azuree serisinin şanını aratmayacak yeni gamı Euphoria’ya ait ilk tasarım detaylarını 52. Uluslararası Genoa Boat Show’da gün yüzüne çıkardı. Teknoloji ve estetiği en üst seviyede buluşturan yeni  Euphoria, uluslararası arenada hızla büyümeyi hedefleyen Sirena Marine ve efsane tasarımcı German Frers’in ortak çalışmasının ürünü.

Yeni serinin ilk üyesi Euphoria 54’e ait çizimler, ilk kez Genoa Boat Show’da dünyayla paylaşıldı.. Bu önemli etkinliğe Morning Star 45 ve 50’, Guia 2000, Nautor’s Swan, Boomerang, Kialoa V, Hitchhiker ve Congere gibi dünyaca ünlü tasarımların yaratıcısı Arjantinli German Frers ve Sirena Marine’in üst düzey yöneticileri de katıldı.  Sirena Marine, Euphoria 54’ün yanı sıra, Türkiye’nin ilk seri üretim yelkenlisi, ödüllü Azuree 33 ve 2011 European Yacht of the Year ödüllerinde performans-gezi teknesi kategorisinde 5 finalist arasına kalan Azuree 40’ı sergiledi.

Estetik ve InovatIf yeni FerrettI 690

İtalya’nın ünlü yat markası  Ferretti’si de  Cenova Boat Show’da son gözdesi Ferretti 690’ı dünyaya tanıttı.  Studio Zuccon International Project, Advanced Yacht Technology (AYT) ve Centro Stile Ferretti Group’un ortak çalışması olan Ferretti 690’da, dış çizgilerin yenilenmesi ve baştan kıça cam yüzeylerin geniş tutulmasıyla ortaya daha keskin bir profil çıkmış. Yaklaşık 21 metre uzunluğa ve 5,5 metre ene sahip Ferretti 690’ın iç mekanları da oldukça kullanışlı ve geniş tasarlanmış, dolayısıyla yatın üç ya da dört kamaralı olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. Yerden kazanmak üzere mutfağın ana güvertenin kıç tarafına konumlandırıldığı 690’da master kamara ise tam eni kullanacak şekilde tasarlanmış.

Ferretti 690, 1102 ya da 1268 beygir gücünde çift MTU motor alternatifleriyle sunuluyor. Standart 1102 HP motorlarla maksimum 30 knot hıza ulaşabiliyor. Motoryat, 27 knot seyir hızıyla ise 300 deniz mili menzile sahip.

cenova.jpg

cenova1.jpg

cenova2.jpg

yat.20121011132430.jpg

sirena_marine_0.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 2493 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim