• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

NEGMAR bayramda seferlere başlıyor

NEGMAR bayramda seferlere başlıyor
GÜBRETAŞ'ın altındaki NEGMAR Denizcilik Şirketi'ne bağlı Narlı Denizcilik İşletmesi, Eskihisar-Topçular seferlerine Kurban Bayramı'nın birinci günü olan 25 Ekim'de başlıyor.

 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından işletilecek 3 feribot, bayramın birinci gününden itibaren Eskihisar-Topçular hattında çalışmaya başlayacak.
 
GÜBRETAŞ'ın altındaki NEGMAR Denizcilik Şirketi'ne bağlı Narlı Denizcilik İşletmesi, Eskihisar-Topçular seferlerine Kurban Bayramı'nın birinci günü olan 25 Ekim'de başlıyor.
 
 Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Bülent Şafak, Eskihisar-Topçular arasındaki seferler esnasında bayram ve hafta sonu tatillerinin başlangıcında uzun kuyruklar oluştuğunu belirterek, halkın bu konuda muzdarip olduğunu söyledi.
 
Kurban Bayramı'nın birinci günü olan 25 Ekim'de Eskihisar-Topçular arasında feribot seferlerine başlayacaklarını söyleyen Şafak, seferlere öncelikle 3 feribotla başlayacaklarını, daha sonra feribot sayısının 5'e çıkacağını kaydetti.
 
Şafak, bu hattı kullananlara müjdeli haberleri olduğunu aktararak, ''Özellikle gemilerimiz 2004, 2006 ve 2009 yıllarına ait yeni gemiler. Bahariye, Selimiye, Muradiye isimli. Bu gemiler yüksek konfora sahip. Hızları ve kapasiteleri şu anki gemilerin 2 katı. Üstelik bunlar çevreci gemiler. Yüzde 40 daha az yakıt tüketiyor. Ortalama 120-160 arası araç, 400-800 arası yolcu kapasitesine sahipler. Gemilerin hızı 12 knot. Bu açıdan daha çevreci bir yanımız olacak. İlk başta 3 gemiyken 30 dakikada bir, 5 gemiye ulaştığımızda 20 dakikada bir sefer yapacağız. 7 gün 24 saat seferlerimiz devam edecek'' diye konuştu.
 
Öğrenci 1, tam 2 lira
 
Yolcular açısından rekabetçi fiyatlar uygulamayı planladıklarını anlatan Şafak, başlangıçta araç fiyatlarını var olan fiyatlarla aynı düzeyde belirleyeceklerini, ancak yolcu fiyatlarında tarifelerin yaklaşık yarısını uygulayacaklarını söyledi.
 
Sunacakları seçeneklerin, tek olan rakipleriyle girecekleri rekabetin müşterilere olumlu yansıyacağını kaydeden Şafak, ''Normal yolculardan 2 lira, öğrencilerden 1 lira alacağız. 66 aya kadar olan çocuklardan ücret almayacağız. Böylece aileleri de desteklemeyi hedefliyoruz'' dedi.
 
Rekabetin, yolcuların daha iyi hizmet almasını sağlayacağını bildiren Şafak, bu durumun zamanla araç fiyatlarına da yansıyabileceğini belirtti.
 
''Artık buradaki kuyruğa son vereceğiz''
 
Bölgede, hafta sonu ve bayram tatillerine çıkışta büyük bir yoğunluk yaşandığını ve uzun kuyruklar oluştuğunu vurgulayan Şafak, vatandaşların, zaman kaybına yol açtığı için bu konuda rahatsız olduğunu dile getirdi.
 
Şafak, ''Artık burada cuma akşamları ve bayram tatillerine çıkışta kuyruk olmayacak. Bölgeye, ilk defa bu bayramda kuyruksuz bir bayram geçirme şansı sunuyoruz. Bizde her müşteri, araç sahibi ayrıcalıklı olacak. Herkese eşit fiyat uygulayacağız. Kuyrukları, hesaplarımıza göre tamamen bitireceğiz'' şeklinde konuştu.
 
''Müşterilerimiz 20-25 dakikada karşıya geçecek''
 
Uzun kuyruklar olmaması halinde bölge halkının da rahatlayacağını ifade eden Şafak, gemilerin şu anda bu hatta var olan gemilerden çok daha hızlı olduğunun altını çizdi.
 
Şafak, şöyle devam etti: ''Buradaki halk da bu trafik rahatlamasından ciddi şekilde faydalanacak. Bu hizmetimizle yerelde bu civarda, genelde de Marmara Bölgesi'nde ciddi bir şikayet konusu olan bu bölge geçişlerini tamamen şikayet olmaktan çıkaracağız. Bizi kullananlar bunu fark edecek, görecek, yaşayacaklar. Bunu bayramda müşterilerimiz görünce en büyük mutluluk bu olacak. Bağlı olduğumuz GÜBRETAŞ, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne bağlı ve bu kooperatife 1 milyon 100 bin çiftçimiz üye. Bu, onlar için de önemli. Burada sunacağımız hizmet, bu anlamda kamusal bir hizmet gibi olacak.''
 
''Sadece burasıyla kalmayacağız''
 
Kuruluş olarak sadece bu hatta faaliyet göstermediklerini, ''İstanbul Lines'' markasıyla Ambarlı-Bandırma arasında 6 yıldır hizmet verdiklerini ve yılda 75 bine yakın araç taşıdıklarını aktaran Şafak, bu hatlarla yetinmeyeceklerini, Mudanya-Ambarlı, Marmara Ereğlisi-Bandırma arasında yeni hatlar kuracaklarını anlattı.
 
Hatta Mudanya-Sarayburnu arasında Bursalı kullanıcıların İstanbul'a daha rahat ulaşmalarıyla ilgili planlar yaptıklarını dile getiren Şafak, onları, İstanbul'a daha hızlı ve daha iyi hizmetle ulaştırmayı planladıklarını söyledi.
 
Şafak, şirket olarak Marmara Denizi'nin büyük bir potansiyel taşıdığına ve bu potansiyeli kullanmak için yeni hatlar oluşturulması gerektiğine inandıklarını ve bu doğrultuda çalıştıklarını bildirdi.
 
60 milyon liralık yatırım
 
Eskihisar ve Tavşanlı'da yeni iskeleleri olduğunu belirten Şafak, iskelelerin 250-300 araç kapasiteli olduğunu kaydetti.
 
Şafak, ''Amacımız, iskele alanında mevcut insanlara sıkıntı veren bekleme sürelerini uzatmak değil, hızlı ve kapasiteli gemilerimizle bekleme sorununu yok edip onları, bu alanlarda sadece minimum süre bekletmek. Vatandaşları sadece sıraya girme süresince tutmak istiyoruz'' dedi.
 
Bülent Şafak, mevcut durumda müşterilerin ağırlıklı şikayet ettiği konulardan biri olan kafeterya ücretlerinin de fazlasıyla rekabetçi olduğunu ve fiyatların dışardakilerle aynı olacağını sözlerine ekledi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim