• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

İsrail, Gazze yardım gemisine saldırdı

İsrail, Gazze yardım gemisine saldırdı
İsrail, Gazze'ye yardım götüren insani yardım gemisi Estelle'ye müdahale etti. Gazze'ye 50 mil kala müdahale edildiğini İsrail Ordu Radyosu'da doğruladı.

İsrail, Gazze'ye yardım götüren insani yardım gemisi Estelle'ye müdahale etti.  İsrail'in 2007 yılından beri Gazze'ye uyguladığı ambargoyu delmek için yola çıkan Estelle'ye İsrail'in savaş gemileri müdahale etti. Gazze'ye 50 mil kala müdahale edildiğini İsrail Ordu Radyosu'da doğruladı.

Gazze'ye insani yardım götüren "Estelle" gemisinin İsrail donanması tarafından durdurulduğu bildirildi."Ship to Gaza Sweden" kampanyasının sözcüsü Dror Feiler, İsrail askerlerinin gemiye çıkmaya çalıştığını iddia etti.

İsrail ordusu, donanmaya ait gemilerin "Estelle" gemisinin yakınlarında olduğunu doğruladı ancak şu ana kadar herhangi bir müdahalede bulunmadıklarını belirtti.

Finlandiya bandıralı Estelle adlı geminin, İsrail’in ablukasını kırmak üzere bu akşam Gazze Şeridi açıklarına ulaşması bekleniyordu.

53 metrelik gemi, 5’i İsveç, Norveç, Yunanistan ve İspanya’dan milletvekilleri olmak üzere 20 eylemci ile insani yardım taşıyor.

20 Haziran'da İsveç'in kuzeyindeki Umea kentinde yüzlerce kişinin katıldığı ve festival havasında geçen bir kutlamayla demir alan 20 aktivist, Estelle ile Gazze'ye yelken açmıştı. İsveç, Finlandiya, Norveç, Kanada, İspanya, Amerika, Yunanistan ve İsrail'den katılan barış destekçileri arasında müzisyenler, gazeteciler, akademisyenler ve milletvekilleri bulunuyor.

Aralarında İsrailli barış destekçilerinin de olduğu aktivistler, gemide çimento, çocuklara için malzemeler ve en önemlisi de "dayanışma" taşıyordu. İsrail hükümetinin Estelle'i küçümsemesine tepki gösteren aktivist Mikhael Lofgren, "İsrail hükümeti gücün büyüklükte olmadığını halen anlamıyor" açıklamasını yapmıştı.

Estelle, 2 yıl önce Mavi Marmara öncülüğünde Gazze'ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu'nda da yer almıştı.

İsrail ordusunun Mavi Marmara baskınında gemideki dokuz Türk vatandaşı öldürülmüş ve olay tüm dünyada İsrail yönetimine karşı büyük tepkilere neden olmuştu. İsrail olayın ardından oluşan uluslararası tepkiler nedeniyle Gazze'ye uyguladığı ambargoyu bir ölçüde hafifletmek zorunda kalmıştı. 

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim