• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İDO bayramda 222 ek sefer gerçekleştirdi

İDO bayramda 222 ek sefer gerçekleştirdi
İDO’nun ek seferleri ve doldur boşalt yöntemi, lodos engeline rağmen trafiği rahatlattı

 

24-29 Ekim tarihleri arasında tarifeli seferlerinin yanı sıra feribot hatlarında 134, deniz otobüsü dış hatlarda 88 olmak üzere toplam 222 ek sefer gerçekleştirdi. Ek seferleriyle birlikte Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem araba vapuru hatlarında da doldur-boşalt yöntemini uygulayan İDO, trafiği rahatlatan en büyük alternatif oldu. İDO’nun koyduğu ek seferler, bayram yoğunluğuna ve denizlerdeki lodos engeline rağmen, vatandaşın mağdur olmamasını sağladı.  Ayrıca İDO, 24 Ekim ve 29 Ekim tarihlerinde hızlı feribot seferlerinde çocuklara özel aktiviteler gerçekleştirdi.
 
Bu yıl arife günü ve Cumhuriyet Bayramı’yla birleşerek 6 günlük bir tatile dönüşen Kurban Bayramı boyunca İDO, tarifeli seferlerinin yanı sıra, feribot hatları ve deniz otobüsü dış hatlarda tam 222 ek sefer gerçekleştirdi. Ek sefer takviyesi, bayram yoğunluğuna rağmen trafiği çok büyük ölçüde rahatlattı.
 
Yenikapı-Yalova, Pendik-Yalova, Yenikapı-Bursa ve Yenikapı-Bandırma hatlarında gerçekleşen bu ek seferler, Marmara Denizi’ndeki lodos engelini aşarak vatandaşın mağdur olmamasını da sağladı.
 
Feribot hatlarındaki ek seferlerin yanı sıra, Eskihisar-Topçular hattında 15 araba vapuruyla, Sirkeci-Harem hattında ise 3 araba vapuruyla doldur-boşalt yöntemiyle çalışan İDO, bayram trafiğini rahatlatan en büyük alternatif oldu.
 
24 Ekim Arife günü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Yenikapı–Bursa ve Yenikapı–Bandırma seferlerinde Orhan Gazi, Osman Gazi, Turgut Özal ve Adnan Menderes hızlı feribotlarında çocuk oyun alanlarında gün boyu çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için aktiviteler düzenledi.  Sindirella ve Kırmızı Başlıklı Kız kostümleri giymiş hosteslerce karşılanarak çocuk oyun alanlarına yönlendirilen çocuklar, seyahatleri boyunca Deniz Kızı ve Karayip Korsanı konsepti ile hazırlanan özel platformlarda fotoğraflar çektirerek, palyaçolarla balon katlama ve yüz boyama oyunları oynayıp,  lego ve puzzle oyunlarıyla hoşça vakit geçirdiler.
 
İDO’nun 24-29 Ekim tarihleri arasında tüm hatlarda taşıdığı toplam yolcu sayısı 825.981 olurken, araç sayısı 155.040’a, sefer sayısı ise 2.821’e ulaştı.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim