• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Yemen'de Türk gemisi 3 bin silahla yakalandı!

Yemen'de Türk gemisi 3 bin silahla yakalandı!
Yemenli yetkililer Aden Limanı’na yanaşan bir Türk gemisinin taşıdığı konteynırın içinde, bisküvi kutularına gizlenmiş 3 bin parça tabanca, otomatik silah ve susturucu ele geçirildiği iddia edildi.

Yemenli yetkililer Aden Limanı’na yanaşan bir Türk gemisinin taşıdığı konteynırın içinde, bisküvi kutularına gizlenmiş 3 bin parça tabanca, otomatik silah ve susturucu ele geçirildiği iddia edildi. Yemen gümrük yetkilileri, cumartesi günü ülkenin en büyük limanı olan Aden Limanı’na yanaşan bir Türk gemisinde 3 bin parça kaçak silah bulunduğunu açıkladı.

Arap Baharı’nın 22 yıllık Abdullah Salih diktatörlüğünü devirdiği Yemen’de, Sünni-Şii çatışması sürerken Türkiye bir anda hedef oldu. Yemen güvenlik kaynakları, gemideki konteynırlar X-Ray cihazlarıyla kontrol edilirken, içinde şüpheli metal parçalar tespit edildiğini söyledi. Koyteynerler açılınca 384 bisküvi kutusunun içine parçalar halinde ‘dikkatlice yerleştirilmiş’ 3 bin kadar Glock benzeri tabanca, otomatik silah ve susturucu bulundu. Tamamı Türk yapımı olan silahların değerinin 120 milyon doları bulduğu belirtilirken, kargonun sahibi, silahların kime gönderildiği, geminin adı gibi detaylar hakkında hiçbir bilgi verilmedi.

‘Güvenliğimize tehdit’

Yemen Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, “sivil olmayan kargo Türkiye’den yüklenmiş. Silahlar kargo içindeki bisküvi kutularına saklanmış” denildi. Açıklamada, “Yemen güvenlik yetkilileri Aden Limanı’nda, Yemen’in güvenliğini ve istikrarını hedef alan sevkiyat konusunda kapsamlı bir soruşturma başlattı” sözlerine de yer verildi. Yemen basınına konuşan yetkililer soruşturmada Türk makamlarıyla işbirliği yaptıklarını da söyledi.

İran’dan suçlama

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars ise şu iddialara yer verdi: “Türkiye yönetimi Irak ve Suriye’de; Suudi Arabistan, Katar, Amerika ve İngiltere ile çok tehlikeli oyunlara giriyor. Türkiye yönetimi şu ana kadar ele geçirilen silahlar hakkında susmayı tercih etti. Türkiye, Riyad üzerinden Yemen yönetimine baskı yaparak silahların kime gittiğinin ifşa edilmesini engellemeye çalışıyor.”

Yemen karışık

Arap Yarımadası’nın en yoksul ülkesi olan Yemen’de ülkeyi 22 yıldır yöneten Ali Abdullah Salih, Arap Baharı’nın etkisiyle başlayan protestolar nedeniyle şubat ayında görevini Abd Rabbuh Mansur El Hadi’ye devrederek ülkeden ayrılmıştı. İki yıllık geçiş yönetimi kuran El Hadi yönetimi, ülkenin kuzeyindeki Şiiler ile güneyindeki Sünniler arasındaki çatışmaları sona erdirmeyi amaçlasa da henüz uzlaşma sağlayamadı. Ülke uzun süredir El Kaide’nin de bölgedeki en önemli üssü haline geldi.

Öte yandan Türk Dışişleri yetkililerinin kargonun Türkiye'den özel bir şirket tarafından Yemen'e gönderildiğini doğrulayarak, konunun soruşturulduğunu bildirdi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1544 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim