• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Karkey enerji gemileri için tahkime gidiyor

Karkey enerji gemileri için tahkime gidiyor
Pakistan'da geçen ay mahkeme kararıyla Karaçi açıklarında alıkonulan iki Türk enerji gemisi için Karkey şirketinin uluslararası tahkime gideceği belirtildi.

 

Pakistan'da geçen ay mahkeme kararıyla Karaçi açıklarında alıkonulan iki Türk enerji gemisi için Karkey şirketinin uluslararası tahkime gideceği belirtildi. Pakistan Pakistan Federal Yüksek Mahkemesi'nin Karkey şirketi aleyhine verdiği 120 milyon dolarlık cezanın fazla olması ve alıkonulan gemilerin serbest bırakılması için Türk firmasının uluslararası tahkime gideceğini, Federal Su ve Enerji Bakanlığı ile NAB'a bildirdiğini söyledi.

Pakistan Ulusal Mali Sorumluluk Bürosu'nun (NAB) bir üyesi, Pakistan Federal Yüksek Mahkemesi'nin Karkey şirketi aleyhine verdiği 120 milyon dolarlık cezanın fazla olması ve alıkonulan gemilerin serbest bırakılması için Türk firmasının uluslararası tahkime gideceğini, Federal Su ve Enerji Bakanlığı ile NAB'a bildirdiğini söyledi.

Geçen hafta bilgi veren Karkey yetkilileri, yatırım maliyetinin ve zararın büyüklüğü göz önüne alınarak, Kaya Bay ve Ali Can Bey gemilerinin bağlı tutulması ve mahkeme tarafından verilen cezanın tutarının fazla olması gerekçesiyle konuyu uluslararası tahkime götürmeye hazırlandıklarını belirtmişti.

Karkey şirketi ile NAB yetkilileri, Ekim ayı sonunda anlaşarak sözleşmeyi karşılıklı olarak feshetmişlerdi ve Karkey şirketinin hükümete olan 17,2 milyon dolar borcunu ödemeyi kabul etmesi durumunda gemilerin ülkeden ayrılabileceği kararı verilmişti.

Ancak muhalefet partisinden bir milletvekili, Pakistan Federal Yüksek Mahkemesi'ne başvurarak hükümeti zarara uğrattığı gerekçesiyle Karkey firması aleyhine şikayette bulunmuş, bunun üzerine mahkeme, gemilerinin sahibi olan Karkey şirketinin Pakistan hükümetine 120 milyon dolar borçlu olduğuna hükmederek iki Türk gemisinin ülkeden ayrılmasını yasaklamıştı.

Pakistan'daki en büyük Türk yatırımlarından biri olan Kaya Bey ve Ali Can Bey enerji gemileri 2010 yılının Kasım ayında Karaçi limanına gelerek enerji üretmeye başlamışlardı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1315 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim