• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İstanbul'da vapur seferlerine fırtına engeli

İstanbul'da vapur seferlerine fırtına engeli
Marmara Denizi'nde etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal edildi. İzmir'de ise deniz taştı. Balıkesir'de sahil yosun ve tahta parçalarıyla doldu

Marmara Denizi'nde etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal edildi. İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), Marmara Denizi'nde etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle bazı deniz otobüsü ve hızlı feribot seferlerini iptal etti.

İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 07.30'daki Bandırma - Yenikapı - Bostanci Deniz Otobüsü, saat 07.30'daki Yalova - Yenikapı Deniz Otobüsü ve saat 08.00'daki Armutlu - Armutlu T.K. - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü seferleri iptal edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre rüzgar kuzey ve kuzeybatı yönlerden 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s-kuvvetli fırtına) esecek.

İstanbul'da hava durumunun çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken, Fırtına akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Öte yandan İstanbul'da etkili olan yağış yüzünden araçlar yollarda ilerlemekte zorluk çekti.

İzmir’de deniz taştı

İzmir'de, sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına, denizin kabarıp taşmasına neden oldu. Taşan deniz Kordon'u nehre çevirdi, araçlar ve insanlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Sular altında kalan Kordon, Venedik şehrine benzedi.

İzmir kent merkezi ve ilçelerinde dün gece başlayan ve aralıklarla süren sağanak yağmur ev ve işyerlerinde herhangi bir su baskınına neden olmadı. Sabah saatlerinde etkisini yitiren Yağmurlu hava yerini şiddetli rüzgara bıraktı. Saat 05.00 sıralarında başlayan orta şiddetli lodos, ilerleyen dakikalarda yerini kuzeybatıdan esen ve saatteki hızı 70 kilometreyi bulan karayel fırtınasına bıraktı. Körfezden yükselen dalgarın kabarttığı deniz suyu nedeniyle Kordon, boydan boya sular altında kaldı. Nehre dönen yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Fırtına nedeniyle yolda yürümekte zorlanan İzmirliler, ellerindeki şemsiyeleri zaptetmeye çalıştı.

Lodosun yerini bıraktığı karayelin taşkına neden olduğu deniz suyu, Kordon'da bulunan ve zemin katlarda kalan ev ve işyerlerini ise etkilemedi. Ancak, deniz suyunun Cumhuriyet Bulvarı'na kadar ilerlediği görüldü. Dalgaların açıktan getirdiği çöpler de deniz kıyısında birikti.

VAPUR SEFERLERİ GEÇ BAŞLADI

İlk seferi 07.15'te başlayan yolcu vapurları 1 saat 15 dakika hizmet veremedi. Alsancak İskelesi'nin içinin sularla dolduğu ve elektriklerinin kesildiği görüldü. Yolcu vapurları Göztepe İskelesi hariç, saat 08.30'da yolcu taşınmaya başlandı. Taşan sular nedeniyle Venedik şehrini andıran Kordon'da saat 08.00'e kadar herhangi bir çalışma yapılmamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle arabalı vapurlar da dahil iptal edilen tüm vapur seferleri, yeniden başladı. Açıklamada, Göztepe iskelesi dışında tüm iskelelerin normal sefer düzeni içinde hizmet verdiği belirtildi.

Sahil yosunla kaplandı

Kuzey Ege'deki lodos fırtınası, Balıkesir'in Edremit ve Burhaniye İlçelerinde etkili oluyor. Akşam saatlerinde şiddetli sağanak yağış ile başlayan lodos fırtınası sahil bölgelerinde tonlarca atığın birikmesine neden oldu. Lodos fırtınası bölgede en çok Edremit'in tatil beldeleri Akçay, Zeytinli ile Burhaniye'nin Ören ve İskele mahallesinde etkili oluyor.

Şiddetli yağış ve yıldırımlarla birleşen dev dalgalar sahil bölgelerinde karaya vuruyor. Sahil kesimleri ve kumsallar dalgaların getirdiği tonlarca yosun ve tahta parçasıyla doldu.

www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim