• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

"Yalova Üniversitesi 1" botunda eğitim

"Yalova Üniversitesi 1" botunda eğitim
Bursa Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından Yalova Üniversitesi'ne verilen ve Altınova'daki tersaneler tarafından onarımı yapılan botta düzenlenen törenle eğitim verilmeye başladı.

Bursa Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından Yalova Üniversitesi'ne verilen ve Altınova'daki tersaneler tarafından onarımı yapılan botta düzenlenen törenle eğitim verilmeye başladı.

30 groston ağırlığında, 10 knot (deniz mili) hızında ve 14 metre uzunluğundaki "Yalova Üniversitesi 1" isimli botun hizmete girmesi münasebetiyle düzenlenen tören Setur Marina'da yapıldı. Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Bayram Deniz, böyle bir gemiye sahip olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını belirerek, "Gümrük Bakanlığı'na, Beşiktaş, Tersan, Sefine, Çakıllar Tersanesi'ne çok teşekkür ediyorum. Liman başkanımız her zaman destek verdi. Özveri ve çaba sonucu gemimiz bu hale getirildi" diye konuştu.

Rektör Yardımcısı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recep Hayri Eren ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Yalova Üniversitesi 1'i eğitimde kullanılmaya başladı. Bu tekne sayısını daha da artırmak istiyoruz. Öğrencilerimize hayırlı olsun."

Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu de, "Üniversiteler 3 kademede gelişiyor. Birinci kademedekiler bilgiyi taşıyan üniversiteler. İkinci kademedeki üniversiteler bilgiyi taşıyan, bilgiyi üreten üniversiteler. Üçüncü kademede ise bilgiyi taşıyan, bilgiyi üreten ve bilgiyi uygulayan üniversiteler var. Biz yetişen elemanlarımızın bilgiyi alıp, üretmesi ve uygulaması için gayret gösteriyoruz. Bu gemi de uygulama alanında çok önemli bir göreve sahip olacak" dedi.

Ardından botun kurdelesini Rektör Prof. Dr. Eruslu, Liman Başkanı Cumhur Yayla, Rektör Yardımcısı Eren, Sefine Tersanesi İdari Müdür Metin Subaşı ve Beşiktaş Tersanesi Müdürü Zeki Korkmaz birlikte kesti. Daha sonra geminin onarımında emeği geçen kişilere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

yalova_bot.jpg
 
Bu haber toplam 2375 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim