• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Metin Kalkavan: 2013 sektörü zorlayacak

Metin Kalkavan: 2013 sektörü zorlayacak
İMEAK Deniz Ticaret Odası Aralık ayı olağan toplantısı dün gerçekleştirildi.DTO Başkanı Kalkavan meclis üyelerinin toplantıda söz almamalarını eleştirdi ve "Çareniz mi kalmadı? diye seslendi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aralık ayı olağan toplantısı dün gerçekleştirildi. 48 kez toplanan DTO olağan meclis toplantısına açılışını DTO Başkanı Metin kalkavan ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’nun çıkışları toplantıya damga vurdu.

2012 yılının son Meclis toplantısında oda gündeminin okunmasının ardından meclis üyelerine söz hakkkı tanındı, ancak toplantıda hiçbir meclis üyesi söz almayınca kürsüye çıkan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Meclis üyelerinin toplantılarda konuşmamalarından yakındı ve eleştirilerde bulundu. 
 
Açıklamalarına  “Merak ediyorum neden konuşmuyorsunuz?” ifadeleriyle başlayan Kalkavan, “Basın burada. Sorunlarınızı dile getirin yazsınlar. Ama siz ya uyutuldunuz ya da uyuşturuldunuz. Çareniz mi kalmadı? Havlu mu attınız? Demek ki kimsenin bir sorunu yok” diyerek üyelere sitem etti.
 
4 Aralık’ta Şile açıklarında batan ''Volgo-Balt 199''u kurtarmaya giderken kayalıklara çarparak batan Kıyı Emniyeti Botu kazasına da değinen Kalkavan konuyla ilgili raporların beklendiğini, raporların gelmesinin ardından gerekli açıklamaların yapılacağını söyledi. Kalkavan kazada hayatını kaybeden şehit denizcilere Allah’tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.
 
Kalkavan geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden kaptan Nejat İncediken’i de anmadan geçmedi. Kalkavan kendisinden çok şey öğrendiğini söylediği İncediken için “Nejat ağabeyi gerçekten ben çok geç tanıdım,  çok renkli bir insandı.  Kendi mesleğine bu kadar ilgi, alaka ve ileriye götüren çok ender insanlardan bir tanesiydi ve hep onu güzel yad edeceğiz ve kendisinden çok şey öğrendik ben şahsen çok şey öğrendim,  ciddi bir eğitmendi” diye konuştu.
 
Kalkavan konuşmasında Zirve Üniverbitesi’ne gerçekleştirdikleri ziyarete de değinerek DTO olarak bir vakıf üniversitesine simülatör bağışladıklarını söyledi. Kalkavan Zirve Üniversitesi’nde halen önemli çalışmalara imza atan eski müsteşar yardımcısı, Hamza Taşkeser’e de teşekkür etti.
 
DTO Başkanı  2012 yılının sektör için çok zor bir yıl olduğunu, ancak bu sıkıntıların 2013 yılında da devam edeceğini sözlerine ekledi. Konferansların sektör için büyük bir önem taşıdığını belirten DTO Başkanı Metin Kalkavan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Suat Hayri Aka’nın başkanlık ettiği IPA konferansının çok önemli bir konferans olduğunu,  DTO’nun da gözlemci olarak katıldığını  söyledi.  Kalkavan toplantıda 2007- 2013 yılları arasında büyük çapta deniz yolları iyileştirme projeleri olmak üzere ulaştırma projeleri için toplam 584  milyon Euro kaynak planlaması yapıldığını söyledi. Kalkavan  Kilyos limanı yapımına ilişkin olarak yük trafiğine yönelik veri toplanması, hava kirliliği segment analizi ve liman tasarımı çalışmalarının devam ettiği projenin 2013 yılı son çeyreğinde imzalanmasını bekledikleri de sözlerine ekledi.
 
Ürkmez’den Kalkavan’a destek
 
Bu arada daha sonra kürsüye gelen Anadolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Ürkmez , meclis üyelerinin kürsüye çıkıp sorunları aktarmamasını eleştiren DTO başkanı Metin kalkavan’a destek vererek, ‘ Konuşmanız lazım,sorunları dile getirmeniz lazım, böylece başkan bunları bilmeli ki o sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapabilmeli” dedi. Ürkmez her konunun meclis toplantılarında konuşulmasını ve tartışılması gerektiğini vurguladı ve “DTO sektörün en üst noktası. Yönetim Kurulu’na malzeme vermediğimiz sürece onlardan bir şey yapmalarını bekleyemeyiz” dedi.
 
Ürkmez bazı kişilerin zaman zaman DTO’da kan değişikliği yapılması gerektiğini söylediklerini de belirterek  “Eğer biz çalışmazsak, bunu daha çok duyarız. O zaman bunu diyenler haklı olabilir. Suskun kalırsak darboğazdan çıkamayız” diyerek sözlerini tamamladı.
 

dto.20121214114524.jpg

dto3.jpg

dto4.jpg

dto22.jpg

dto31.jpg

dto33.jpg

İstanbul Haber Ajansı -Tarkan BİRİCİK - Sati DORUK-Semra ÖZASKAN
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim