• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Araştırmaların sonucunu bekliyoruz

Araştırmaların sonucunu bekliyoruz
İstanbul Deniz Otobüsleri'nden yapılan açıklamada, 15 Mart Cumartesi günü Sirkeci Araba Vapuru İskelesi'nde meydana gelen kazaya ilişkin iddialara cevap verildi.

Medyada yer alan bazı haber ve yorumlarda, kazayla ilgili olarak kamuoyunu yanıltıcı bazı iddialara yer verildiği ifade edilen açıklamada, "İDO olarak her şeyden önce, söz konusu kazadan ve hastaneye kaldırılan yolcularımızdan Ece Su Yılmaz’ın hayatını kaybetmiş olmasından çok büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Kederli aileye bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Acıları acımızdır. Hastanede tedavi süreci devam eden Şaziye Güleren’e de acil şifalar diliyoruz" denildi.

Açıklamada, kazayla ilgili gerek yargı boyutuyla, gerekse kazanın oluş biçimi ve nedenlerini tümüyle açığa çıkaracak şekilde, teknik boyutuyla resmi makamların çalışma, araştırma ve soruşturmalarının devam ettiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Araştırmaların sonucunu bekliyoruz"

"İDO olarak elimizdeki tüm bilgi ve belgeleri bu kurumlarla paylaşarak araştırmaların sonucunu bekliyoruz ve bunlar tamamlanmadan bir açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz. İlgili araştırma ve soruşturmaların sonuçlarının belli olmasından sonra,İDO olarak gereği neyse bunu derhal yerine getireceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Ancak bugün bazı yayın organlarında yer alan iddialar, belli konularda açıklama yapmamızı zorunlu kılmıştır.

İddialara yanıt verdi
 
Birincisi, bu iddialarda İDO’nun bu hattaki gemilerini halat bağlamaksızın yanaştırması eleştiri konusu yapılmakta, bunun güvensiz olduğu iddia edilmektedir. Oysa bu hattaki gemiler çok uzun yıllardır, bu iskeleler ve gemi tipleri için çok daha güvenli olan makine gücüyle yanaşma prensibine göre yanaşmaktadırlar. Dünyanın benzer hizmeti veren denizcilik kurumlarında da bu gemi tipleri ve iskele koşullarında bu yöntem uygulanmaktadır.

Çalışma saatlerine ilişkin iddiaları reddetti

İkincisi, yine aynı iddialarda İDO personelinin çalışma süreleriyle ilgili olarak özelleştirme sonrasında değişiklik yapıldığına dair bazı spekülasyonlara yer verilmektedir. Oysa özelleştirme öncesi ve sonrası yapılan vardiya düzenlemelerindeki günlük çalışma sürelerinde ve günlük bazda kaptan/baş mühendis sayılarında hiçbir değişiklik olmamıştır. Öte yandan İDO, Deniz İş Kanunu’nda belirtilmiş bulunan çerçevede, personelinin vardiya düzeninde zaman zaman değişikliklere gitmektedir. Şirketimizin Sirkeci – Harem ve Pendik – Yalova hattında çalışan arabalı vapurlarında Deniz İş Kanunu’na uygun olarak günde 8 saat, haftada 48 saat ve 1 gün hafta tatili prensibine uygun olan çalışma sistemi uygulanmaktadır.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim