• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Vard STX Canada Marine şirketini satın aldı

Vard STX Canada Marine şirketini satın aldı
Fincantieri Şirketi’nin bir alt kolu ve dünyanın en önemli gemi dizayn şirketlerinden biri olan Vard, STX Canada Marine şirketini satın aldı.

Fincantieri Şirketi’nin alt kolu ve dünyanın önde gelen gemi dizayn şirketlerinden biri olan Vard, STX Canada Marine şirketini 65 milyon Norveç kronu (yaklaşık 10.5 milyon dolar) karşılığında satın alarak Kuzey Amerika piyasasındaki yerini güçlendirdi.

STX Canada Marine şirketi artık Vard Marine Inc. adıyla faaliyet gösterecek. Merkezi Vancouver (Kanada) olan ve Ottawa (Kanada) ve Houston(ABD)’da ofisleri bulunan STX Marine şirketinin toplamda 75 personeli bulunuyor.

Vard şirketinden yapılan açıklamada, Başkan Dave McMillan’ın rehberliğinde şirketin Kuzey Amerika ve Norveç gemi mühendisliği ve gemi dizaynı sektörlerinde en iyi uygulamaları sağlamaya devam edeceği belirtildi. Şirketin şu anda dünya genelinde 38 gemilik sipariş listesi bulunuyor.Bu listede bulunan 20 açık deniz destek gemisi (OSV), Amerikan OSV piyasasının yüzde 20’sini oluşturuyor.

Bunların yanısıra Gulfport tersanesinde Harvey Gulf International Marine (ABD)’e teslim edilmek üzere inşası süren altı adet platform destek gemisi dizayn siparişi de bulunuyor. İnşa edilecek platform destek gemileri, ABD’nin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan ilk açık deniz destek gemileri olacak. Vard’ın ayrıca Hornbeck Offshore Services, Boldini ve Aries Marine şirketlerine teslim edilmek üzere inşası süren diğer dizaynları da bulunuyor.

Vard’ın yönetici müdürü ve CEO’su Roy Reite ise  bu alımın şirketin Kuzey Amerika’daki büyüme stratejisini hızlandıracağını ve piyasaki varlığını hızla güçlendireceğini dile getirdi.

Haber: Oğuzhan KOÇAK- Deniz Haber Ajansı

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 742 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim