• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Deniz: Denizciliği iyi yerlere taşıyabiliriz

Deniz: Denizciliği iyi yerlere taşıyabiliriz
Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, denizcilik sektörünü çok daha iyi yerlere taşımanın mümkün olduğunu söyleyerek, bu alanda birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Yapıları ve Tersaneler Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, denizcilik sektörünü çok daha iyi yerlere taşımanın mümkün olduğunu söyleyerek, “Bugün burada sektörle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sektörü çok daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Pasta çok büyük. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde olalım, birlikte çalışalım” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı’nda konuşan Hızır Reis Deniz, hazine arazilerinin tersane yatırımlarına tahsisi konusundaki yönetmelikte beraber çalıştıklarını söyleyerek, sektörde yönetmelikle ilgili bir memnuniyetin olduğuna değindi.

Denizcilik sektörünün sorununun kendi içinde birlik olamamak olduğunu belirten Deniz, “Devamlı iletişim içinde olarak, yönetmeliği birlikte çalışarak daha başarılı olabiliriz. Sektöre sorduk, sektör ne diyorsa mevzuat disiplini içerisinde yönetmeliği hazırladık. Uygulamada tabii ki sorunlar yaşayacağız. 8 aydır web sayfasında duruyor. Herkes görüş bildirebilir. Çünkü sektör varsa bizim oralarda görev yapma şansımız var” diye konuştu.

“DİSİPLİNSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yeni gemi inşa yönetmeliğinde kendilerinin getirdiği yeni bir şey olmadığına dikkat çeken Deniz, sadece yaşanan disiplinsizliği ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade etti. Deniz, “Hepimizin farklı düşüncesi olabilir ama devletten talep net olursa tek bir rakam ifade edilirse ölçümüz ona göre kabul görecektir” şeklinde konuştu.

Yabancı bayraklı gemiler konusunda bakanlık olarak dik duruş sergilediklerini belirten Deniz, “Yabancı bayraklı gemiler Türkiye’de gelip çalışmasın eğer Türkiye’de alternatifleri varsa” ifadesini kullandı.

“SAHİPSİZLİK ORTADAN KALKACAK”

Deniz, sözlerine şöyle devam etti: “Taramayla ilgili yönetmelik çalışmamız var, taslak bitti. Sektörün bilgisi ve görüşüne sunacağız. Sahipsizlik ortadan kalkacak. Tersanelere işletme izni verilsin mi? İşletme izni veriyorsunuz, birçok usulsüzlük ortaya çıkıyor. Doğruyu birlikte bulmamız gerekiyor” dedi.

Haber: Sinan SAYGI - Deniz Haber Ajansı

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim