• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Rus milyarder Türkiye'den vazgeçemiyor

Rus milyarder Türkiye'den vazgeçemiyor
İki yıl önce de tatilini Marmaris'te geçiren ve dünyanın en zenginleri arasında bulunan Rus işadamı Oleg Deripaska bu kez lüks yatıyla Bodrum'a demir attı.

28 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında bulunan Rus işadamı Oleg Deripaska, süper lüks iki yatıyla iki yıl aradan sonra tekrar Türkiye'ye geldi.

İki yıl önce Marmaris'te görüntülenen Deripaska, bu sefer Bodrum'a demir attı. Cennet Koyu'nda demirleyen milyarder işadamı, çok sıkı korunduğu tatilinde gözlerden uzak eşi ve iki çocuğuyla yaz günlerinin keyfini sürüyor.

Rusya’nın en zengin ve 21.2 milyar dolarlık mal varlığı ile dünyanın en zengin işadamları sıralamasında 9’uncu sırada bulunan ve Putin’e yakınlığı ile bilinen Rus işadamı 47 yaşındaki Oleg Deripaska, 2001 yılında evlendiği eşi Polina Yumasheva Deripaska ve 10-11 yaşlarındaki iki çocuğu ile birlikte Bodrum'a geldi.

TENİS KORTU VE MİNİ DENİZALTISI VAR

Deripaska’nın kendisine ait olan ve çelik zırhtan yapılan 75 metre uzunluğundaki içerisinde mini denizaltı, su sporları, sinema, yüzme havuzu bulunan 140 milyon dolar değerindeki ’Queen K’ adlı yatına, üzerinde helikopter pisti, özel yüzme havuzu, tenis kortu olan 70 metre uzunluğunda ve KGB ve Rus kızıl ordusundan ayrılan ve kendisine koruyan 60 kişilik özel bir koruma ekibinin bulunduğu ’Sputnik’ adlı yat eşlik ediyor.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin durgunluk yıllarında bile dünyanın en büyük alüminyum üreticisi sayılan ülkedeki, fabrikalarda yöneticilik yapan bu sektörü ele geçirmek için verilen mafya savaşlarından zaferle çıkan ve şu anda ’Rusal’ adlı şirketiyle bir alüminyum tekelinin başında bulunan Deripaska’nın mal varlığını Kızıl ordu askerlerinden ve eski KGB ajanlarından oluşan ve sayılarının üç bini bulduğu tahmin edilen bir ordu koruyor. Deripaska, İngiltere’de Lord Mandelson ve Nat Roethscild ile birlikte anılıyor.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 771 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim