• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Datçalılar, koyların geleceğinden endişeli

Datçalılar, koyların geleceğinden endişeli
Datça'daki imar planı, yarımadanın sakinlerinde endişe yarattı. Vatandaşlar, bakir koyların geleceğinden endişeli.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Datça'daki imar planı, yarımadanın sakinlerinde endişe yarattı. Köylüler, tek bir çivinin çakılmadığı koyların kirletileceğini söyleyerek, "30-40-50 dönüm arsa alabilecek bir işadamı köylümüzde yok. Bu planla buraya büyük patronlar gelecek" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30 Mart yerel seçimlerinden 11 gün önce gönderdiği Datça Yarımadası'ndaki imar planı, Palamutbükü, Akçabük, Hayıtbükü, Kargı Koyu, Kızılbük, Ovabükü, Knidos Antik Kenti'ne yakın Bağlarözü ve Mesudiye Köyü'nün sakinlerini endişelendirdi. Köylüler, plana göre antik kentin yakınına marina, Palamutbükü'ne büyük oteller yapılacağının, tek bir çivinin çakılı olmadığı koyların imara açılacağının altını çizdi.

Palamutbükü ve antik kent Knidos'da yaşayan köylüler, "Çok tedirginiz. 1/25 binlik plandan dolayı kaygımız. Bu Palamutbükü için ne anlama geliyor? Küçük adama imar yok, büyük adama imar var. Bizim buranın zengini yoktur. Hemen hemen tüm köylünün arsası ufak çapta. Burada 3-4 dönüme sahip 2-3 tane köylü vardır. 30-40-50 dönüm arsa alabilecek bir işadamı köylümüzde yok! Bu planla buraya büyük patronlar gelecek" diye endişelerini dile getirdi.

"10'UN ÜZERİNDE MARİNA YAPILMASI PLANLANIYOR"

Bölgenin en büyük butik oteli Mavi Beyaz'ın işletmecisi Madam Louise ise, "kıyılara yapılacak marinalara" dikkat çekerek, "Burası hâlâ tahta masaların, tahta sandalyelerin olduğu bir tatil bölgesi. Yarımadada inanılmaz sayıda marina yapılacak alan var. Kulaktan kulağa konuşulanlara göre 10'un üstünde marinanın yapılacağı dillendiriliyor. Datça Yarımadası'nın 1'i güney, 1'i kuzey olmak üzere 2 tane marina inşaatı hâlâ devam ediyor. 'Datça cennet gibi' derken birileri 'marina cenneti mi' anladı acaba? Greenpeace Ege ve Akdeniz çanağında, 5 milde bir çamur örneği alıyor. En temiz kıyılar Datça'da çıkıyor. Datça'nın da en temiz kıyısı Palamutbükü seçiliyor. Şimdi bu kadar marinanın planlandığı bir bölgede bu temizliği nasıl koruyacaksınız" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim