• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kıyı Emniyeti'nin savunması engellendi

Kıyı Emniyeti'nin savunması engellendi
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün eleştirileri cevaplamak ve kendi kurumsal kimliğini korumak için yaptığı hazırlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin tarafından engellendi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, kamuoyunda oluşan eleştirileri cevaplamak ve kendi kurumsal kimliğini savunmak için yaptığı hazırlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın genelgesine takıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve TOBB Başkan Vekili Halim Mete'nin Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün yönetim anlayışını eleştirerek, "Şantajçı ve Ölü Soyucu" olarak nitelemesi sektörde geniş yankı bulurken, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Vekili Olcay Özgürce, geçen hafta sonu eleştirilere cevap vermek için hukukçularına talimat verdi.

Deniz Haber Ajansı'nın Bakanlık kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı kurumların basın açıklaması yapması bir genelge ile Bakanlık iznine bağlanırken, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Vekili Olcay Özgürce'nin yapacağı basın açıklaması, Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin tarafından "Sivil toplum örgütleri ile tartışmaya girmeye gerek yok" talimatı çerçevesinde askıya alındığı öğrenildi.

Aynı kaynaklardan alınan bilgiye göre, Kıyı Emniyeti Genel Müdür Vekili Olcay Özgürce'nin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin ile görüşüp görüşmediği teyit edilemezken, Müsteşar Bilgin'in Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve İMEAK Deniz Ticaret Odası arasında "polemik'e" sebep olacak tartışmalardan kaçınılması talimatının verildiği kaydedildi.

KIYI EMNİYETİNİN KURUMSAL KİMLİĞİNİ KİM SAVUNACAK?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, bağlı kuruluşlara bir genelge ile basın açıklama yapmasını izne bağlaması ile birlikte, bağlı kuruluşların kurumsal kimliklerini kimlerin koruyacağı kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu.

Diğer taraftan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün yapacağı açıklamayı talimatla engelleyen Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin'in tavrının, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personeli arasında huzursuzluğa sebep olduğu öğrenilirken, "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün "ŞAMAR OĞLANINA" döndüğü yorumlarına yol açtı.

KALKAVAN, KIYI EMNİYETİNİ HEDEFE KOYDU

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, iki ay önce İstanbul'da yapılan bir konferansta Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün yönetim anlayışını eleştirerek, "Deniz haydutluğu ve korsanlık" yapmakla itham etmişti.

Kalkavan, geçen hafta sonu yapılan İMEAK DTO Müşterek Meslek Komiteleri toplantısında da “Kıyı Emniyeti’nde gemi karaya otursa da ceza yazsak anlayışı hakim, böyle anlayış olmaz. Kıyı Emniyeti’ni baştan aşağı masaya yatırmak lazım. Yaptıkları şantaj” suçlamasında bulunmuş, TOBB Başkan Vekili Halim Mete ise Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nü "Ölü Soyucu" olarak nitelemişti.

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 867 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim