• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Olympos Regatta'da 'Arcora' birinci oldu

Olympos Regatta'da 'Arcora' birinci oldu
Bursa Yelken Kulübü’nün düzenlediği Olympos Regatta’ta, IRC 1-2-3 gruplarındaki Overall değerlendirmede birinciliği Orel Kalomeni’nin Arcora 4KMS 4RC isimli teknesi kazandı.

İstanbul yelkencileri ile Bursa yelkencilerini buluşturmak, Bursa’da yelkenciliği tanıtmak ve geliştirmek için hayata geçirilen TAYK-MDK Trofesi’ne dahil olan Olympos Regatta, 18 Temmuz’da ikinci kez start aldı.
 
Moda Deniz Kulübü önünden 18 Temmuz Cuma günü saat 19.00’da verilen start ile başlayan Eker-BYK Olympos Regatta’nın ilk etabı olan Moda-Tirilye arasındaki yaklaşık 37 deniz mili mesafeli rotayı ilk tamamlayan tekne Bülent Atabay’ın Orient Express VI’sı oldu.
 
19 Temmuzda Mudanya koy içinde yapılan zorlu ikinci etap ile devam eden yarış, 20 Temmuz günü Tirilye-Ataköy coğrafi rotalı etabıyla sona erdi.
 
“38 yelkenli ve yaklaşık 350 yelkenci katıldı”

Yarışın sponsoru Eker Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü ve aynı zamanda Sütlaç teknesinin kaptanı Ahmet Eker “Antik çağda 19 dağdan birinin ismi olan Mysia Olympos yani Uludağ’ımızın antik çağdaki ismiyle başlattığımız bu yarış ile Mudanya’nın yelkende bir destinasyon merkezi olmasını, Bursa’nın ulusal yat yarışlarına ev sahipliği yapmasını amaçladık. Eker süt ürünleri sponsorluğunda Bursa Yelken Kulubü tarafından gerçekleştirilen ve 3 gün süren bu yarışa 38 yelkenli ve yaklaşık 350 yelkenci katıldı. Geçen seneye göre iki katından daha fazla yelkenli katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Olympos Regatta yarışına ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda da yelkenli katılımının sürekli artarak devam edeceğine ve daha büyük yarışlara imza atacağımıza inanıyoruz“ dedi.
Yelkenciler zorlu ve keyifli yarışın yorgunluğunu,  21 Temmuz akşamı Moda Deniz Kulübü’nde gerçekleşen ödül töreni ve kokteyl ile çıkardılar.

Mehmet Erdoğdu imzalı kupa her yıl birincinin müzesine gidecek

Olympos Regatta için özel olarak tasarlanan kupa, siyah venge ağacından hazırlanan kaidesinin üzerindeki 3 bronz çubukla; denizi simgeleyen lapis taşından bir başka kaideyi taşıyor. Ödülün üst kısmında ise Olympos Regatta logosunda da bulunan ve deniz üzerindeki rekabeti simgeleyen bronz döküm yelken figürleri bulunuyor. Her sene kupa birincisinin müzesine götüreceği kupa, yelkenlerin kalıpları tamamen el yontusu olarak emekli öğretim görevlisi ve heykel sanatçısı Mehmet Erdoğdu tarafından tasarlanıp üretildi.

arcora2.jpg

arcora3.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 916 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim