• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Kalkavan: Yat bağlama parası 'kanunsuz'

Kalkavan: Yat bağlama parası 'kanunsuz'
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Göcek’te uygulanan yat bağlama parası uygulamasının tamamen kanunsuz olduğunu ifade etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, İMEAK DTO ağustos ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Göcek’te hiçbir hukuki dayanağı olmadan yat bağlama parası alındığını belirterek, “Anlatırken bile içim sıkılıyor, nefesim daralıyor. Bu uygulama tamamen kanunsuz. Para toplamak sadece kanun ve yönetmeliklerle olur, bugün öyle bir şey olmadığı halde bağlama parası toplanıyor. Ticarilerden de alıyorlar, tam bir komedi oynanıyor. Bundan bakanlığın ve Liman Başkanlığı’nın haberi yok. Bu uygulamayla esnafın işini bitirirsiniz. Denizcilik sektörü diye böyle bir uygulamaya gitmek, esnafı kaçırmaya yöneliktir. Nasıl yapıldığına hayret ediyorum. Parayı toplayanlar da suç işlemiştir çünkü hiçbir dayanağı yok” şeklinde konuştu.

“Yeni marinaların yapılması çok zor”

Denizcilik sektöründe devamlı problem üretildiğinden yakınan Kalkavan, reaktiflikten proaktifliğe geçilmesi gerektiğine işaret etti. Kalkavan, “Denizcilerin neden bu kadar cezalandırıldığının hiçbir demokratik izahı yok. Reaktiflikten proaktiliğe geçmemiz lazım. Ama henüz geçmedik. Şu anda 25 bin 167 olan bağlama kapasitemizin bu gidişle artması ve yeni marinaların yapılması çok zor. Toptan çözmemiz lazım. Yoksa bir avuç tekne sahibi seneye 2 katı para verecekler. Bu gidişle çok pahalı hale gelecek. Göcek’e giden hiç kimse de ödemez. Alma şansları da yok. Sahil Güvenlik de botunuzu tutamaz. 30 metrelik tekne ayda 4 bin 500 TL para ödeyecek. Göcek’te para alınıyor, Ölüdeniz, Bodrum ve Hisarönü’nde alınmıyor” diye konuştu.

HABER: SİNAN SAYGI - ONUR KAPLAN

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 659 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim