• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Wuchang, 'Ulstein' ile anlaşma imzaladı

Wuchang, 'Ulstein' ile anlaşma imzaladı
Wuchang Shipbuilding Industry Co. Ltd şirketi PSV gemileri, ekipmanları ve tasarımı için Ulstein Design & Solutions ile anlaşma imzaladı.

Ulstein Design & Solutions, Çin merkezli Wuchang Shipbuilding Industry Co. Ltd şirketi ile PX121 tipi PSV gemileri, ekipmanları ve tasarımı için anlaşma imzaladı. Gemiler Singapur merkezli Otto Offshore için inşa edilecek.

Kıyıda ve daha derin sularda hizmet verecek olan PX121 tasarımlı platform destek gemileri (PSV) bir çok yük çeşidini taşıyabiliyor. Petrol, su ve sondaj sıvılarının taşındığı tankların yanı sıra gemide alevlenebilir sıvılar ve aşındırıcı kimyasallar için özel olarak tasarlanmış paslanmaz çelikten tanklar (LFL tanks) da bulunuyor. 'Clean Design' notasyonlu gemiler DNV tarafından onaylandı.

Singapur merkezli Otto Offshore ile Çin merkezli Wuchang Industry arasında yapılan anlaşmada opsiyonlu dört gemi daha bulunuyor.

83.4 metre uzunluğa ve 18 metre genişliğe sahip gemilerin 840 metre karelik güverte alanına sahip. 30 kişilik taşıma kapasiteli 4.000 dwt'lik gemi 14.5 nat hız yapabiliyor. 2. sınıf dinamik pozisyonlama sistemi ile donatılan gemiler rahatlık konusundaki tüm talepleri karşılıyor.

Ulstein ile yapılan anlaşmada opsiyonlu dört gemi daha bulunuyor. Ayrıca anlaşma tasarım, mühendislik ve genel ekipmanların yanında entegre kontrol sistemleri, köprü, kontrol panosu, dizel elektrikli itiş sistemleri, frekans değiştiriciler ve iletişim sistemlerini de kapsıyor.

Wuchang Shipbuilding ve Otto Offshore ile yapılan anlaşma sonrasında inşa edilen PX121 tasarımlı PSV gemilerinin sayısı 30'a ulaştı. Yeni inşa edilecek gemilerin 2016 yılında teslim edilmesi bekleniyor.

Haber: Merve Seda BABAİBAN- Deniz Haber Ajansı

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 915 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim