• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Tersan Tersanesi, 4 PSV inşaa edecek

Tersan Tersanesi, 4 PSV inşaa edecek
İnşa ettiği PSV (Platform Supply Vessel) gemileri ile dünya gemi inşa sektöründe önemli bir yer edinen Tersan Tersanesi, Norveçli Troms Offshore Şirketine 2016 yılında teslim edilmek üzere 4 adet gemi siparişi aldı.

İnşa ettiği özel proje gemileri ve PSV'ler ile (Platform Supply Vessel) dünya gemi inşa marketinde önemli bir yer edinen Tersan Tersanesi, Tidewater Şirketinin iştiraki olan Norveç merkezli Troms Offshore Şirketine 2016 yılında teslim edilmek üzere 4 adet gemi siparişi aldı.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, Norveçli Troms Offshore AS'ye için Tersan Tersanesi'nde inşa edilecek PSV gemileri, 89,1 metre boyunda, 22 metre genişliğinde olacak.

Tersan Tersanesi, Amerika’lı offshore devi Tidewater firması için üçü Alıcı’nın opsiyonunda olmak üzere dört adet çok amaçlı platform destek gemisi (multi-purpose platform supply vessel) inşası için kontrat imzaladı. Tidewater yakın zamanda Norveç’li Troms Offshore tamamını satın alarak gerçekleştirdiği kuzey sularındaki yatırım hamlesine bu yeni kontratlar ile devam edecek. İlk etapta firmanın Norveç ayağı Troms Offshore tarafından işletilmesi planlanan bu destek gemileri kuzey denizlerinin zor şartlarında çalışabilecek şekilde tasarlanıp inşa edilecek.

Yüksek “ice class” notasyonu ile birlikte açık alanlarında buzlanmayı önleyici sistemler ile de donatılacak olan gemi harici yangın söndürme görevlerini de yerine getirebilecek. 89,1 metre tam boy ve 22 metre genişliğindeki geminin yüksek standartlarda donatılacak olan yaşam mahali kapasitesi ise 60 kişi olacak.

Güverte altı kuru ve sıvı yük kapasiteleri ile de dikkat çeken gemi sınıfının ileri seviye gemilerinden biri olacak. 150 ton kapasiteli offshore crane opsiyonu da bulunan gemi bu şekilde deniz dibi operasyonları için de uygun tasarlanıyor.

Böylesi bir dünya devi offshore firmasını bu ölçekte ve stratejik anlamda da önem arz eden bu büyük proje için Türkiye’ye getirmiş oldukları için gururlu olduklarını belirten Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Paksu, ayrıca ileri seviye nitelikleri ile bu projenin her iki firmaya da büyük değer katacağını belirtti.

tersan2.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1352 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim