• BIST 9709.14
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Murat Kıran: 2023 hedeflerine ulaşacağız

Murat Kıran: 2023 hedeflerine ulaşacağız
GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Kıran, 62. Dönem Hükümetin, hükümet programında yer alan Denizcilik ve Gemi İnşa Sektörü ile ilgili hedeflerin amacına ulaşması için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran dün Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 62. Dönem Hükümet programında yer alan  sektöre verilecek destekle daha da büyüyeceklerini belirtti. Kıran konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti 62. Dönem Hükümet Programı, Başbakanımız Sayın Ahmet  Davutoğlu tarafından 01.09.2014 tarihinde (dün) kamuoyuyla paylaşılmıştır. Hükümet Programı’nda, denizcilik sektörü ve gemi inşa sanayimizin yapmış olduğu büyük atılımların ve başarıyla gerçekleştirilen projelerin altı çizilmiş; verilen desteklerle tersane sayımızın 37’den 72’ye ulaştığı, daha önce gemi inşa sanayinde dünya sıralamasında 23’üncü olan ülkemizin bugün dünya gemi inşasında 5’inci, yat inşasında da 3’üncü olduğu vurgulanmıştır.

62. Dönem Hükümet Programı’nda, tersanelerimizde daha yüksek katma değerli, nitelikli ve özel tip gemilerin üretimi ile gezi teknesi ve yat üretiminde modern üretim tesislerinin kurulmasının özendirileceği ve gemi sanayinde yerli katkı oranını yükseltmek için üretim odaklı gemi yan sanayi ürünlerinin destekleneceği açıklanmış, bu vesileyle Türk denizciliğinin ve özelinde gemi inşa sanayimizin 2023 yılı hedeflerine ulaşacağına olan inancımız bir kat daha artmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti 62. Dönem Hükümeti’nin Hükümet Programında yer alan Denizcilik ve Gemi İnşa Sektörü ile ilgili hedeflerin amacına ulaşması için Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtir, Hükümet Programının sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.”

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim