• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Japonya'dan yola çıkan gemi İstanbul'da

Japonya'dan yola çıkan gemi İstanbul'da
"Nükleer tehdit, savaş ve şiddetten arındırılmış bir dünya" sloganıyla Japonya'dan 8 Temmuz'da yola çıkan Peace Boat (Barış Gemisi) İstanbul'a geldi.

Yokohama Limanı'ndan demir aldıktan sonra İstanbul'a ulaşan gemi, savaşsız, barış içinde bir dünyaya dikkati çekmek için 84. küresel seyahatini gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Karaköy Salıpazarı'ndaki rıhtıma demir atan gemi, gece saatlerinde buradan hareket edecek. Bulgaristan, Romanya ve Ukrayna'ya uğrayacak gemi, buradan geri dönerek Mısır'a, oradan da yola çıktığı Yokohama'ya geri dönecek. Gemide, Japonya, Türkiye, Yunanistan ile Güney ve Kuzey Kıbrıs'tan barış gönüllüleri yer alıyor.

İstanbul Kıbrıslılar Bilim Eğitim ve Sağlık Derneği (İST-KIBES) Genel Sekreteri Kıvanç Diren, geminin Türkiye'ye varması nedeniyle Cezayir Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, geminin ziyaretinin kendileri için büyük bir anlam ifade ettiğini söyledi.

"BARIŞTAN GÜN GEÇTİKÇE UZAKLAŞIYORUZ"

Böyle bir organizasyonun parçası olmaktan gurur duyduklarını belirten Diren, "Barış için ortaklaşa çalışanların küresel dayanışma ile taşıdığı barış mesajları umut verici. Son dönemde savaş çığırtkanlığının arttığını ve buna paralel, barıştan gün geçtikçe uzaklaşıldığını üzülerek görüyoruz. Dünyanın birçok yerinde savaş var. Özellikle Ortadoğu bölgesi kan gölü. Biz Kıbrıslılar, Ortadoğu halklarının yaşadıklarını çok iyi anlıyoruz. Gazze'de yaşananlar bizi çok üzüyor. Kıbrıslı barışseverler olarak Filistin halkının direnişini selamlıyoruz. IŞİD saldırıları ile yerinden edilenlerin acılarını da paylaşıyoruz" dedi.

Diren, Ukrayna'da devam eden çatışmaların son bulmasını dileyerek, "Türkiye'deki barış sürecine de destek veriyoruz ve bu sürecin barış için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Sadece üzülerek bu kötü gidişe 'dur' denilemez. Elimizi taşın altına koymalıyız. Bu gemiyi küresel dayanışma için bir fırsat olarak görüyoruz" diye konuştu.

Gemide bulunan gönüllülerden Kostantinos Kalamvakidis de dünya barışına destek olmak için organizasyona dahil olduğunu aktararak, "Kampanyaya Yunanistan'dan katılıyorum. Gemide ülkemden başka arkadaşlar da var. Uğradığımız limanlarda barış için düşüncelerimizi anlatacağız. Kıbrıs'ta iki toplum arasındaki anlaşmazlıkların giderilebileceğini göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 645 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim