• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İDO ve BUDO seferlerine yağış engeli

İDO ve BUDO seferlerine yağış engeli
Kötü hava şartları Marmarada yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Marmara'da etkili olan yağış ve fırtınadan İDO ve BUDO'nunbazı seferleri iptal edildi.
Türkiye, dün akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış  bugün bazı seferlerde iptallere neden oldu.
 
BUDO seferleri iptal
 
Bursa ile İstanbul arasında karşılıklı işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 
 
Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden yapılan açıklamaya göre, 12.30 ve 15.00 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ile 14.00 ve 15.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri, olumsuz hava koşulları yüzünden kaldırıldı. 
 
BUDO'nun 15.30'da gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul (Kabataş)-Armutlu (İhlas) ve 17.00'deki Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak. 
 
İDO'dan sefer iptalleri
 
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Marmara denizindeki kötü hava şartları nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre iptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri şöyle:
 
27-09-2014 08:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
 
27-09-2014 09:00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
 
27-09-2014 09:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
 
27-09-2014 11:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
 
27-09-2014 11:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü
 
27-09-2014 12:00 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü.
 
Fırtına bekleniyor
 
Hafta sonu ülkenin büyük bölümünde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında fırtına bekleniyor.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin saat 18.00'den itibaren şiddetli yağış ve fırtınanın etkisi altına gireceğini bildirmişti.
 
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, saat 18.00'den itibaren kentte şiddetli yağış ve fırtına beklendiği belirtildi. 
 
AKOM devrede
 
Yağmurla birlikte rüzgarın Balkanlar üzerinden taşıyacağı soğuk havanın etkisiyle hava sıcaklıklarının hafta sonu 6 ile 10 derece azalacağı kaydedilen açıklamada, Trakya kesiminde başlaması beklenen yağışların, gece yarısı itibariyle İstanbul il genelinde çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerine neden olacağı ve pazar akşam saatlerine kadar da aralıklarla kuvvetli yağacağının tahmin edildiği aktarıldı. 
 
Açıklamada, gece yarısından sonra yağışla birlikte rüzgarın şiddetini arttırarak saatte 90 kilometre hıza ulaşacağı belirtildi.  
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini aldığı bildirilen açıklamada, muhtemel sorunlara karşı çalışmaların AKOM'dan yönetileceği vurgulandı. 
 
Sıcaklık 10 derece birden düşecek!
 
Hava sıcaklığının, bugün batı kesimlerde, yarın ise iç ve doğu kesimlerde 6-10 derece azalacağı tahmin ediliyor.
 
Bugün, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgeler ise parçalı bulutlu geçecek.
 
Yağışlar, Marmara, kıyı Ege, ve Akdeniz bölgesinde kuvvetli ve yer yer şiddetli etkisini gösterecek. Rüzgar, Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.
 
Yarın da kıyı Ege ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışlar, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusuyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli ve yer yer şiddetli olacak.
 
Rüzgar, Marmara Bölgesi ile Ege kıyılarında kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. Pazartesi günü ise yağışlı sistem, kuzey ve doğu kesimlerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek.
Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim