• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Alsancak'a inci gibi gemiler sıralanmalı

Alsancak'a inci gibi gemiler sıralanmalı
İzmir'de Türkiye- Yunanistan İş Forumu'na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci "Kentin kalbi olan Alsancak yükten daha ziyade turizm merkezi kültür merkezi olmalı" dedi.
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'de ekonomi muhabirleriyle yaptığı toplantıda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Aralık ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geleceğini söyledi.
 
TİCARET ENGELLERİNİ KALDIRMAK İÇİN GÖRÜŞECEKLER
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye- Yunanistan İş Forumu'nun ardından Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleriyle bir araya geldi. Zeybekci, toplantıda konuşurken cep telefonu ile arandı ve masadan kalkıp biraz uzaklaşarak İngilizce konuştu. Zeybekci, basın mensuplarının kiminle konuştuğunu sorması üzerine Rusya Ekonomi Bakanı ile görüştüğünü belirterek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Aralık ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye geleceğini, Rus mevkidaşı ile bu hazırlıkları yaptıklarını Türkiye ile Rusya arasındaki ticaretin önündeki engelleri kaldırmak için görüştüklerini anlattı.
 
"BEYAZ İNCİ GİBİ GEMİLER SIRALANMALI"
 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'de Alsancak Limanı'nın yük limanı değil sadece kruvaziyer limanı olması yönündeki görüşün nasıl değerlendirdiğini soran basın mensuplarına şunları söyledi:
 
"Bunu İzmir'de oda başkanları, kentin ekonomik ve sosyal dinamikleriyle tartışmamız akılla istişare etmemiz lazım. Artık kentin kalbi olan Alsancak yükten daha ziyade turizm merkezi kültür merkezi olmalı. Limana yolcu gemilerinin beyaz inciler gibi sıralanması daha güzel olacaktır. Bunu kimseye destek olsun diye söylemiyorum. Çandarlı Limanı gibi yük limanı olacak. İzmir olarak kovalamamız gereken en önemli proje Çandarlı."
 
"TOKİ'NİN FABRİKA YAPMASI ÖNEMLİ DEĞİL"
 
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın TOKİ'nin fabrika yapacağı yönündeki açıklamasını soran basın mensuplarına, binadan çok arsanın önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
"TOKİ'nin fabrika binası yapması mesele değil. Sanayide fabrika yapmak, konut yapmak gibi değildir. Demir çelik, kimya, gıda, tarımla uğraşan tesislerin çok farklı özellikleri vardır. Olması gereken konu arsa üretmek olmalı. Bunlar üretilip de yatırımcıya düşük fiyatla hatta bedava dağıtılmalı. Ancak sanayinin yatırım yapacağı yerde bu yapılmalı. Arsa üretilirse insanlar farklı finansman yöntemleriyle o binaları yaparlar."
 
Bakan Zeybekci, 2025 EXPO'suna hazırlandıklarını, görüşmeler yaptıklarını, Ege Bölgesi olarak EXPO'ya talip olunmasını istedi.
Bu haber toplam 999 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim