• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Kocaeli'nde Deniz Otobüsleri Bakıma Alındı

Kocaeli'nde Deniz Otobüsleri Bakıma Alındı
Karamürsel-İzmit arasında sefer yapan deniz otobüsleri bakıma alınıyor. Deniz otobüsleri yerine bir süre Atatürk ve İnkılap vapurları sefer yapacak

Karamürsel-Değirmendere-İzmit hatlarında yolcu taşıyan deniz otobüsleri, uzun ve kapsamlı bir bakıma alınıyor. Sürekli arıza yapan ve vatandaşları çileden çıkaran iki deniz otobüsü, sörvey adı verilen bakım için kızağa çekilecek. Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı, iki deniz otobüsü yerine Atatürk ve İnkılap vapurlarını halkın hizmetine sundu. Uzun ve kapsamlı bakım tamamlanıncaya kadar Karamürsel-İzmit arası seferleri Atatürk ve İnkılap vapurları yapacak.

Yıllık zarar 18 milyon

Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Daire Başkanı Salih Kumbar, bakıma ihtiyaç duyan deniz otobüslerinin yıllık 18 milyon lira civarında zarara neden olduğunu açıkladı. Kumbar, şunları söyledi: “Deniz otobüslerimiz oldukça eskidi. Çok yakıt tüketiyorlar. Yıllık 18 milyon TL civarı zarara neden oluyorlar. Bu nedenle bakım yapılacak. Atatürk ve İnkılap vapurlarının da hazırlık bakımları yapıldı. Sörvey bakımının ne kadar süreceği belli değil. Motoru inecek ve bakım yapılacak. Bu nedenle tam bir tarih veremiyorum bakımın ne zaman biteceğiyle ilgili. Sorun yaratan durum, iki deniz otobüsünün sörveyinin aynı döneme denk gelmesi. Ancak bu sırada yolcularımız mağdur edilmeyecek.” 

Sefer sayısı artacak

Kumbar, Karamürsel hattında çalışan deniz otobüslerinin sörvey isimli yıllık bakımları bulunduğunu ve bu bakımın uzun sürdüğünü kaydetti. Kumbar, mağduriyet yaşanmaması için önlem aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: “O hatta Atatürk ve İnkılap vapurlarını görevlendiriyoruz. Vapurla yolculuk 20 dakika daha uzun sürecek. Bu sorunu sefer sayısını artırarak çözmeyi planlıyoruz.” 

Sık sık arızalanıyordu

Atatürk ve İnkılap vapurları 750 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Deniz otobüslerine göre çok daha az yakıt tüketen vapurlar, aynı zamanda deniz otobüslerine göre daha yavaş gidiyor. Deniz otobüsleriyle yaklaşık 1 saat süren Karamürsel-İzmit seferi, vapurla 1 saat 20 dakika sürecek. Karamürsel hattında çalışan deniz otobüsleri sık sık arızalanarak yetkilileri ve yolcuları zor durumda bırakıyordu. Birçok kez arızalanan deniz otobüsleri, Değirmendere İskelesi’nde seferi noktalamak zorunda kalmıştı.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim