• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

"Çılgın Proje"ye Çinliler talip oldu

"Çılgın Proje"ye Çinliler talip oldu
Çin'in en büyük inşaat devinin Kanal İstanbul ile ilgilendiği ve bunun için Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

Müteahhitlik alanının dünyadaki ilk sıralarında yer alan Çin'in en büyük inşaat devi, üzerinde titizlikle çalıştığı Kanal İstanbul ile ilgili ciddi bir hamleye hazırlanıyor.

Geçen ay içinde Çin'in en büyük inşaat ve altyapı grubunun CEO'sunun Türkiye'ye geldiği bilgisine ulaştık. Alınan bilgilere göre, Ankara ve İstanbul'da çeşitli görüşmeler yapan CEO'nun elinde Kanal İstanbul'a dönük yürüttükleri hazırlıkları da içeren bir kitap bulunuyordu. Buna göre Çinli firma proje için toplam 50 milyar dolarlık bir iş hacmi öngörüyor. Tüm kanalı ücretsiz yapmak isteyen Çinli firma, kanalı inşa etme karşılığında ise kanal çevresinde kendilerine ücretsiz arazi tahsisi yapılmasını talep ediyor Bu arazilerde altı tane yeni kentin hayata geçirilmesi, burada üretilecek orta ve lüks segmentteki konutların ise yerli ve yabancı yatırımcılara pazarlanması planlanıyor. Çinli firma, kanal projesini etap etap yapmayı planlarken ilk etapta 5-6 milyar dolarlık bir yatırım öngörüyor.

Şirket, Türkiye'de önemli görüşmelerden bir tanesini DAP Yapı ile gerçekleştirdi. DAP'a, söz konusu şehirlerden A ve A Plus'a hitap edecek bölümün inşaası teklifi götürüldü. DAP'ın geçen ay 15 ödül aldığı European Property Awards'ta ön görüşme yapıldı, İstanbul'da ise ayrıntılar üzerinde görüşmeler yürütüldü.

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, görüşmeyi doğrulayarak, "Çinli devin proje üzerinde çok titizlikle ve ayrıntılı bir çalışma yaptığım gördüm. Bize gelen tekliften gurur duyduk, değerlendiriyoruz" diyor.

www.UlasimOnline.com

Bu haber toplam 1165 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim