• BIST 9767.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Norveç'ten yeni bir araştırma gemisi

Norveç'ten yeni bir araştırma gemisi
Rolls-Royce firması yeni bir kutup araştırma gemisinin inşası konusunda ünlü italyan gemi üreticisi Fincantieri ile anlaşma imzaladı..Kutuplarda araştırma yapacak gemi, Norveç Deniz Araştırmaları Enstitü’süne hizmet edecek.

Rolls-Royce  ile İtalya'nın ünlü gemi inşa şirketi Fincanteri Norveç Deniz Araştırmaları Enstitüsü'ne yeni bir kutup araştırma gemisi yapmak için anlaşma imzaladı. Kutup araştırma gemisi Rolls-Royce  sistemi elektrik gücü ,otomasyon ve kontrol sistemlerinden oluşacak.Norveç’in Deniz Araştırmaları Enstitüsü tarafından sipariş edilen geminin adı ise FF KRONPRINS HAAKON olarak belirlendi. Geminin dizaynını ise İtalyan gemi inşa şirketi Fintantieri olacak. 

Fincantieri şirketinden yapılan açıklamaya göre  gemi zorlu buzul koşullarında çalışabilecek şekilde tasarlanacak.  Yapımı tamamlandığında gemi balık türlerinin incelenmesi, meteorolojik çalışmalar, deniz tabanı örnekleme ve haritalama gibi çok geniş bir yelpazede kullanılabilecek.

Rolls-Royce şirketinin başkanı John Knudsen ise  konuyla ilgili olarak ; gerek  özel tasarım gerekse standart gemi üretimlerinde en zor çevre faktörlerinde çalışabilecek yüksek teknoloji donanımına sahip gemiler üretmek  konusunda tecrübeli olduklarını belirtti. Rolls-Royce’un gemide kullanacağı sistem 2 x Bergen B32:40L9ACD VE 2 x  Bergen B32:40L6ACD  tipi dizel jenaratörlerden ,ve dikey eksende 360 derece dönebilen- dümen ihtiyacını ortadan kaldıran bir pervane sistemi ile donatılmış olacak.

Geminin inşaası İtalya’da, donanımı ise son safhada Norveç’te gerçekleşecek. Rolls-Royce  ve Fincanteri’nin birlikte imza atacakları FF KRONPRINS HAAKON araştırma gemisi 2017 yılında göreve başlayacak.
 
Haber: Berkcan YİĞİT- Deniz Haber Ajansı

 

Bu haber toplam 2834 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim