• BIST 9756.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

En büyük süperyat Jubilee - Oceanco Y714 denize indirildi

En büyük süperyat Jubilee - Oceanco Y714 denize indirildi
Oceanco tersanesinde Y714 ismi ile üretilen “Jubilee” süperyatının gövdesi, geçtiğimiz hafta Hollanda’nın Rotterdam kenti yakınlarındaki Oceanco’nun alt yüklenicisi Zwijnenberg (IJsselwerf) tersanesinde denize indirildi.

Hollanda denizcilik tarihinin en büyük süperyatı Oceanco Y714, geçen hafta denize indirildi. Yine bir başka Hollandalı tersane olan Feadship'in haftalar önce rekoru kırmasından sonra, bu sefer de Oceanco 360 feet - 110 metre uzunluğundaki Jubilee ile rekoru ele geçirdi. Süperyat Jubilee geçtiğimiz hafta denizle buluştu.

Oceanco tersanesinde Y714 ismi ile üretilen “Jubilee” süperyatının gövdesi, geçtiğimiz hafta Hollanda’nın Rotterdam kenti yakınlarındaki Oceanco’nun alt yüklenicisi Zwijnenberg (IJsselwerf) tersanesinde denize indirildi.

Daha önce 808 gövde numarası ile bilinen Symphony 33 feet - 101,5 metre uzunluğundaydı. Ancak Symphony, rakibi Jubilee’nin fazlasıyla ilerisinde. Yatvitri’nin haberine göre Symphony geçen hafta deniz testlerine başladı. Süperyat Jubilee’nin tamamlanma sürecinde alacağı daha çok yol var. Süperyat, Oceanco tersanesi tarafından en erken gelecek yıl veya 2017 yılında sahibine teslim edilebilecek.

Oceanco tersanesi, geçtiğimiz hafta denize indirilen süperyat Jubilee hakkında pek çok ayrıntıyı gizli tutuyor. Şu ana kadar bilinin en önemli tek gerçek, Oceanco tersanesinin bu yat için sözleşmeyi 2012 yılında imzaladığı. Jubilee’nin tasarımında Igor Lobanov, gemi inşa mühendisliğinde Azure Naval Architects imzası bulunuyor. Üretim konusunda da, gemi inşa mühendisliğinde detaylar Oceanco tersanesinin kendi tasarım ofisinde çözümlendi.

Jubilee’nin dış tasarımını Igor Lobanov ve iç tasarımını Sam Sorgiovanni’nin yapmış olduğu göz önünde bulundurulduğunda, süperyatın sahibinin Rus veya Ukraynalı olduğu konusunda görüşler ileri sürülmekte. 

Süperyat Jubilee’nin tam boy uzunluğunun yanı sıra, bu megayat Oceanco tersanesinin son dönemde gösterdiği gelişmelerin bir başka büyük sonucu oldu. Oceanco tersanesi bir kaç yıl önce tersanenin rotasını 80 metre (262 feet) üstü süper boyutlu yat pazarına çevirmişti. Bu hedefi doğrultusunda daha büyük yatlar üretmek, boyamak için daha büyük hangarlar ve kuru havuzlara ihtiyacı bulunuyor. 

Y714 projesi Hollanda’da üretilen, toplam ağırlık açısından da en büyük süperyat. Süperyatın tahmini maliyetinin 200 milyon Euro’nun üstünde olacağı ve bu fiyat ile de yine Hollanda üretimi en pahalı süperyatı olacak.  52 feet, 15,8 metre genişliğindeki süperyat Jubilee, Oceanco’nun kuru havuzunda 2016 yılına kalacak. Bir başka kaynağa göre süperyat Jubilee sahibine 2017 yılının bahar veya yaz aylarında teslim edilecek. 

Bu haber toplam 3060 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim