• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Mersin'de mavi tura çıkan tekneler hazırlıklarını tamamladı

Mersin'de mavi tura çıkan tekneler hazırlıklarını tamamladı
Havaların ısınmasıyla sahilleri hareketlenen Mersin'de, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği turlar için hazırlanan yatlar, limandaki yerini aldı.

Mersin'in Silifke ilçesinde tarihle iç içe olan Akdeniz sahilinin güzelliklerine tanıklık ederek denize girmek isteyenlere günü birlik hizmet veren yatlar, sezona hazırlandı. Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük, yaptığı açıklamada, Taşucu Mahallesi'nde her yıl günübirlik düzenlenen yat turlarına katılan yerli ve yabancı turistlerin mavi yolculuk gerçekleştirmenin keyfini yaşadığını söyledi.

Yat turlarının gelecek ay başlayacağını ifade eden Küçük, düzenlenen turlarla, farklı koylarda denizin tadını çıkaran yerli ve yabancı turistlerin, Holmi Harabeleri, Liman Kalesi, Dana Adası gibi tarihi yerleri görme imkanı bulup, Akdeniz’in mavi sularında serinlemenin yanında köpük şov ve çeşitli animasyon gösterileriyle de doyasıya eğleneceğini aktardı.

Tatilcilerin yat turlarına gösterdiği ilginin her yıl arttığını vurgulayan Küçük, "Turlar, ekonomik olduğu kadar konforuyla da tatilcilere farklı bir seçenek sunuyor. Turlara katılanlar, bölgenin bakir güzelliklerine, mavi suların eşsizliğine ve tarihin büyüsüne tanıklık ederek huzurlu bir gün geçirip, stres atıyorlar" dedi.

Yaklaşık 110 ve 160 kişilik, tekneleriyle Liman Kalesi önünden geçerek, dibi kum olan Barbaros Koyu, ardından Dana Adası güzergahından geçtiklerini kaydeden Küçük, şöyle devam etti:

"Tisan ve Boğsak Koyu'nda demir atıyoruz. Turistlere yörenin yapılaşma yaşanmamış bölgelerinde vakit geçirme olanağı sunuyoruz. Turlara katılan tatilciler, tertemiz mavi sularda yüzme imkanı buluyor, ayrıca su kayağı ve sörf gibi su sporları yapabiliyorlar. Çeşitli aktivitelere katılan misafirler, 8 saatlik sürede unutulmaz bir gün geçiriyorlar. Turlara çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişi katılıyor. Mayıs ayında başlayan yat turlarına haziran, temmuz ve ağustos aylarında ilgi artırıyor."

Yat turunun düzenlendiği istikamet üzerinde konukların ayrıca carettaları, yunusları, balıkları, ara sıra da olsa Akdeniz foklarını görme imkanı bulduklarını anlatan Küçük, tatilcilerin köpük partisinden sonra Akdeniz'in serin sularında yüzerek unutulmaz bir gün yaşadıklarını söyledi.

Yat turizminin yaygınlaşmasının, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Küçük, "Turizm denildiği zaman akla sadece sahiller geliyor. Ama Doğu Akdeniz'in bilinmeyen çok koyu var. Bu koylar eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Turizmi bir bütün olarak düşünürsek iyi tanıtımla büyük turist potansiyeli yakalayabiliriz" dedi.

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim