• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Smasun'daki Çobanlı iskelesi yaza hazır

Smasun'daki Çobanlı iskelesi yaza hazır
Samsun'un Atakum ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı üzerinde sahile yapılan Çobanlı İskelesi’ni Haziran ayına kadar tamamlanıp, hizmet vermeye başlayacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Atakum ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı üzerinde sahile yapılan Çobanlı İskelesi’ni Haziran ayına kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi. 

Samsun’un bir sahil kenti olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “İnsanların deniz aktiviteleriyle ilgilenebileceği kalıcı ve dayanıklı iskelesi yoktu. Başkanımızın talimatı ile Atakum ilçesinin tam ortasında Çobanlı mevkisinde bir iskele proje hazırladık. Bu iskele denize doğru 400 metre uzunluğunda, toplam 220 tane 70’lik fore kazık üzerinde ve betonarme kirişlerle olan bir iskele olacak. Bu iskeleye gerektiğinde deniz taşıtları da bağlanabilecek. Yani bizim burada Samsunum-1 gemisi var. O gemimiz denize açıldığında Atakum istikametlerine doğru geldiğinde bir deniz dalgasına karşı sığınabileceği bir deniz yapısı yoktu. Hem bu ihtiyaç karşılansın hem de seyahat eden yolcuların oradaki iskeleye yanaşarak, o iskeleye veya o iskeleden gemiye binmek için toplanan insanları buluştuğu bir nokta olacak” dedi.

Yapılacak olan iskelenin malzemeleri hakkında bilgi veren Yurt, “Oradan 220 tane fore kazık üzerine yapılmış bu iskelenin platform genişliği 6 metre uzunluğunda olacak. Her bir kazık yaklaşık olarak 18-19 metre uzunluğunda, biz oradaki deniz tabanına doğru 15-16 metre kadar fore kazıklarıyla çıkıyoruz. Bu kazıkları deniz tabanına doğru çaktıktan sonra içersine donatı yerleştirilerek sülfatlı suya dayanaklı betonlarla bunun içersini kapatıyoruz. Yine sülfatlı suya dayanaklı betonla bu imalatları tamamlıyoruz. Bu iskelenin ucunda bir de Samsun’u, Atakum’u, Atakum’un sırtlarını ve oradaki güzellikleri deniz açıklarından seyretmek için birde kafeterya yapmayı planladık. Yani gemi ile platforma yanaşan insanlar kafeteryadaki yeme içme ihtiyaçlarını sağlayabilecekler. İnsanlar o deniz dalgalarını, manzarasını ve havasını soluyabilecekleri bir kafeterya olacak” diye konuştu.

“İSKELEYİ HAZİRAN AYINDAN ÖNCE HİZMETE SUNMAYI HESAPLIYORUZ”

Yüklenici firmayı iskeleyi tamamlaması için devamlı sıkıştırdıklarını ifade eden Yurt, “Yüklenici firma şu ana kadar 30 tane kazığı çaktı. Biz de yüklenici firmayı sıkıştırıyoruz. Bize verdiği takvimden önce bitireceğini taahhüt etmişti ama bu çelik keson kazıkların temininde bir güçlük yaşamış. Bu ilk 50 metredeki 30 tane kazık karadan yani ekskavatörlerle çakıldı. Ama bundan sonraki kazıklar hep dubalar üzerindeki pnömatik makinelerle çakılacak. Umarım Haziran ayından önce buradaki iskeleyi tamamlar ve halkımızın hizmetine açmayı hesaplıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1886 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim