• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

YÜTEK Gemi İnşa, M/F BELKIS arabalı vapurunu suya indirdi

YÜTEK Gemi İnşa, M/F BELKIS arabalı vapurunu suya indirdi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilmek üzere, YÜTEK Gemi İnşaa, şirketine inşa ettirilen feribotlar törenle suya indirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberlesme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlügü tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına verilmek üzere, YÜTEK Gemi İnşaa, şirketine inşa ettirilen Feribotlar törenle suya indirildi.

Yapımına 2014 Haziran ayında başlanılan 8 adet Arabalı feribotun ilk iki adeti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına inşa edilen Şahinbey ve Belkıs Feribotları çalışma alanı Birecik Baraj Gölü Havzasında Zeugma antik kenti, Rumkale ve Halfeti Bölgesinde çalışması planlanmakta tamamen çevreci olarak inşa ettirilen arabalı feribotlarda yakıt tasarrufu sağlanması acısından Güneş enerjisi sistemi uygulanmış biometrik kimlik doğrulama sistemi, uzaktan planlı takip sistemi, engelli vatandaşlar için engelli asansörü, engelli vatandaşları için lavabo ve tuvaletleri suda yaşayan canlılara zarar vermeyen özel boya uygulaması yapılmıştır.

Feribotların teknik özellikleri:

Feribotlar Türk Loydu Klası ve İstanbul Teknik Üniversitesi gözetiminde inşa edildi. Boy: 36 metre, En:13 metre, yolcu kapasitesi: 100, araç kapasitesi: 30 ve 2 adet 450 beygir ana makina, 2 adet 80 kwlık jenaratör bulunmakta çift pervaneli konvansiyonel sistemde inşa edildi. Diğer 6 adet Urfa Büyükşehir Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çemişkezek ve Pertek ilçelerine inşa edilen arabalı feribotlarında yapımı tamamlandı. Zemin hazırlığı ve balonla suya indirme çalışmalarına devam ediyor.

yutek_antep_3.jpg

yutek_antep_5.jpg

yutek_antep_6.jpg

yutek_antep_7.jpg

yutek_antep_8.jpg

yutek_antep_9.jpg

yutek_antep_10.jpg

yutek_antep_11.jpg

yutek_antep_12.jpg

yutek_antep_13.jpg

yutek_antep_14.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

Bu haber toplam 2718 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim