• BIST 9519.11
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

SGK, boğulmalara karşı önlemleri artırıyor

SGK, boğulmalara karşı önlemleri artırıyor
Her yıl yüzlerce insanın boğularak can verdiği Marmara Bölgesi’nde ilk kez ciddi bir adım atıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı başta para cezası olmak üzere bir dizi önlem kararı aldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın hazırladığı Güvenli Denizler Projesi’yle boğulmaların önüne geçmek için bir dizi tedbir kararı alındı. Projeyle Marmara Bölgesi’nde sahili olan illerin tüm güvenlik birimleri ve mülki amirleri uyarıldı. Buna göre; Plajlarda cankurtaranların kazazedelere en kısa zamanda ulaşması için jet ski, kurtarma botu ve kurtarma teçhizatı sağlanacak. Acil haberleşme için su geçirmez VHF el telsizleri, seyyar el megafonları, aşırı rüzgarlı ve fırtınalı havalarda kazazedelere daha hızlı ulaşmak için fırlatma tüfeği temin edilecek.

Plajlarda belirli aralıklarla, vatandaşların kolayca ulaşabileceği noktalara can kurtarma malzemelerinin, dolapları konulacak. Belirli yerlerde ilk yardım malzemesi ve personeli bulundurulacak. Motorlu taşıtların plaj içine girmemesi sağlanacak.

183 TL ceza kesilecek

 Kötü havalarda ve denize girmenin tehlikeli olduğu bölgelere uyarı tabelası konulacak. Bu uyarılara rağmen denize giren ve yasaklara uymayan vatandaşlara ise 183 TL ceza kesilecek. Halkın bilgilendirilmesi ve uyarılması için sahil şeritlerine hakim olacak şekilde sesli anons ve uyarı sistemleri kurulması, tüm anonslar öncesi, sonrasında dikkat çekmek maksadıyla siren sesi uygulaması yapılacak. Lastik botlar ile vardiyalı olarak denizde karakol nöbeti tutulacak.

 2014 yılında plajdan denize girmek suretiyle Marmara Bölgesi’nde 69 boğulma olayı yaşandı. Bu olaylarda 41 kişi hayatını kaybetti. 22 kişi sağ olarak kurtarılabildi. Denize giren vatandaşlardan 10’unun ise hâlâ cesedine ulaşılamadı.

Karadeniz kıyıları ölüm saçıyor

Marmara’nın Karadeniz’e kıyısı bulunan başta Şile ve Kilyos’ta her yıl onlarca insan, ters akıntı olarak bilinen RİP akıntısına kurban gidiyor. Belediyelerin yeterli önlem almaması her yıl ocaklara ateş düşürüyor. Karadeniz’e kıyısı bulunan belediyelerin göstermelik önlemleri yüzünden RİP akıntısından haberi olmayan vatandaşlar göze göre göre ölüme gidiyor.

Bu haber toplam 901 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim