• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Zeugma- Rumkale hattı yeni feribotlarla turizmin gözdesi olacak

Zeugma- Rumkale hattı yeni feribotlarla turizmin gözdesi olacak
Rumkale ile Zeugma'da tarihi yapıları yerli ve yabancı turistlere tanıtmayı hedefleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu alanda turistlerin bölgeyi daha kolay gezebilmesi için 2 adet A tipi arabalı feribot aldı.

Gaziantep ve bölge turizmini geliştirerek daha çok turisti Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne çekmek isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu bağlamda birçok alanda yeni çalışmalar yapıyor. 

Su turizminde farklı bir alternatif düşünen, Rumkale ile Zeugma arasında  tarihi yapıları yerli ve yabancı turistlere tanıtmayı hedefleyen Başkan Şahin, bu alanda turistlerin bölgeyi daha kolay gezebilmesi için 2 adet A tipi arabalı feribot aldı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınan arabalı feribotlar Rumkale, Zeugma ve Halfeti aksında hizmet verecek.

30 araç ve 3 otobüs kapasitesi olan feribotlar, ayrıca 100 koltukta yolcu da alabiliyor. 36 metre uzunluğu, 13 metre genişliği bulunan feribotlar, 3 kattan oluşuyor. Feribotlarda yolcu taşımacılığının yanı sıra düğün, nişan, doğum günü gibi toplu aktiviteler de yapılabilecek. Engelli asansörü de bulunan feribotlarda, cafeler de hizmet verecek.

ZEUGMA-RUMKALE ARASINDA YOL SIKINTISI BİTİYOR

Mevcut Belkıs Gemisi’nin yanına alınan 2 feribot ile Zeugma-Rumkale arasındaki ulaşım sıkıntısını da çözmüş olan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, bu bağlamda bölgedeki ziyaretçi sayısını da arttırmayı hedefliyor. Daha önce Zeugma Antik Kenti gezmeye gelen vatandaşlar Rumkale’ye geçişlerde sıkıntı çekiyordu. Ancak yeni alınan feribotlarla isteyen vatandaşlar araçlarını feribotlara yükleyip Zeugma Antik Kenti’nden tarihi Rumkale’yi gezebilecekler.

Haftanın belirli günlerinde hizmet verecek olan feribotlar, Zeugma Antik Kent, Rumkale, Nizip Barajı, Erenköy, Gümüşgün Köyü, Kamışlı ve Halfeti arasında tur gezintileri yapacak.

Bu haber toplam 1886 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim