• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Özkan Gülkaynak, Tuna'da akıntıya kürek çekecek

Özkan Gülkaynak, Tuna'da akıntıya kürek çekecek
DEÜ Denizcilik Fakültesi'nde öğrencilere bir konferans veren ve 'Kayıtsız III' adlı teknesiyle hiçbir elektronik alet kullanmadan dünyayı dolaşan İzmirli denizci Özkan Gülkaynak,şimdi de Tuna Nehri'nde akıntıya karşı kürek çekecek.

'Kayıtsız III' adlı teknesiyle hiçbir elektronik alet kullanmadan dünyayı dolaşan İzmirli denizci Özkan Gülkaynak, tasarladığı yeni tekne ile Tuna Nehri'nden akıntıya karşı tüm Avrupa'yı dolaşacağını açıkladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde öğrencilere bir konferans veren Gülkaynak, amatör denizciliğin durumunu ve idealist denizciliği anlattı. Gülkaynak, "Maalesef ülkemizde denizcilik kültürü garip şekilde gelişmeye başladı. Tüketime, gösterişe dayalı bir denizcilik ortaya çıktı. AVM tipiyle inşa edilen marinalar, tüketim denizciliğini pompalıyor. Çeşmealtı'nda bir yazlığımız olduğu için amatör denizciliği yaşama imkanı buldum. Yaratıcı olmayı, özgün düşünmeyi denizcilikte öğrendim. Ama gençler bu kadar şanslı değil. Denizcilik, hafta sonu yarışlarına indirgenmiş durumda" dedi.

Gençlere hayal etmelerini öğütleyen Gülkaynak, kendisinin yeni hayalinin tasarladığı tekne ile Tuna Nehri'nden çıkıp bütün Avrupa'yı akıntıya karşı geçmek olduğunu söyledi. Gençlerin idealist denizciliği benimsemesi gerektiğini belirten Gülkaynak, dünyayı dolaştığı 'Kaygısız' teknesini bu amaç doğrultusunda gençlere bağışlamayı düşündüğünü de açıkladı.

İzmir Seferihisar'da gençlere amatör denizcilik eğitimi verecek bir kamp ortamı oluşturduğunu dile getiren Gülkaynak, "Gençleri denizciliğe ve eğitime hazırlayacak bir eğitim kurumu kurmak en büyük hayalim. 30 kişiyi barındıracak kampta, yaz aylarında 20-25 gün eğitim vereceğiz. Teos Marina, hemen aşağıda. Gençler burada doğanın içinde eğitim görecek, denizde pratik yapma imkanı bulacak. Asla yarış olmayacak. Gençler, denizciliğe ve hayata özgür bir ortamda ve yaratıcılıklarını kullanacak şekilde hazırlanacak" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1534 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim