• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Savarona yatıyla yabancı konuklara Boğaz turu

Savarona yatıyla yabancı konuklara Boğaz turu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savarona Yatı’nda yabancı devlet, hükümet ve meclis başkanlarına akşam yemeği verdi. Yat, Çanakkale Boğazı’ında 1 saat gezdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yıl dönümü törenlerine katılan bazı yabancı devlet, hükümet ve meclis başkanlarına Savarona Yatı’nda akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yabancı üst düzey konukları, Gelibolu Yarımadası’ndaki Mehmetçik Anıtı ve İngiliz Anıtı’ndaki anma törenlerinin ardından feribotla Çanakkale İskelesi’ne gitti. Konuklarıyla iskelede demirli Savarona Yatı’na çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada konukları onuruna resmi akşam yemeği verdi. Yemeğe, Karadağ Cumhurbaşkanı Philip Vujanoviç, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani, Pakistan Cumhurbaşkanı Memnun Hussain, Somali Cumhurbaşkanı Hassan Sheikh Muhamud, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Güney  Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, KKTC Meclis  Başkanı Sibel Siber, eski Macaristan Cumhurbaşkanı Pal Schmitt, Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Abdul Rashid Dostum, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Mladen Ivaniç, Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Bakri Hassan Salih, Slovenya Ulusal Konsey Başkanı Mitja Berva, Cezayir Halk Meclisi Başkanı Mohamed Larbi Ouldkhelifa, Suriye Koalisyon Başkanı Halid Hoca ve Irak  Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani katıldı. Prens Charles ise Fransız Şehitliği’ndeki törene katıldığı için Savarona yatındaki yemekte bulunamadı.

Helikopterli önlem

Çanakkale Boğazı’nda bir saat seyreden Savarona Yatı için geniş güvenlik önlemleri alındı. Deniz polisi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler yatın çevresinde bulunurken, bir polis helikopteri de belli aralıklarla yatın üzerinde uçtu. Jandarmanın yatın güzergahındaki karada da önlem aldığı öğrenildi. Yemeğin sona ermesiyle yat, Çanakkale İskelesi’ne demirledi.

Bu haber toplam 2204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim