• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Hürmüz Boğazı'nda ABD gemilerine özel koruma

Hürmüz Boğazı'nda ABD gemilerine özel koruma
ABD, Hürmüz Boğazı'ndan geçecek olan ABD bandıralı ticari gemilere, bir süre boyunca savaş gemilerinin eşlik edeceğini açıkladı.

İran'ın geçen günlerde birgemiye el koyması sonucu ABD işi sıkı tutuyor ve kendi gemilerinin güvenlikleri üst seviyey çıkararak savaş gemileriyle koruma altına aldı.

ABD, Hürmüz Boğazı'ndan geçecek olan ABD bandıralı ticari gemilere, bir süre boyunca savaş gemilerinin eşlik edeceğini açıkladı.

Savunma Bakanlığı yetkilileri bu kararın İran'ın Marshall Adaları bandıralı bir gemiye el koymasından sonra alındığını açıkladı.

İkinci kaptan Rus

Öte yandan Hürmüz Boğazı'ndan geçtiği sırada İran donanma güçleri tarafından el konulan Maersk Tigris adlı Marshall Adaları bandıralı yük gemisinin ikinci kaptanının Rusya uyruklu olduğu doğrulandı.

Rusya'nın Tahran Büyükelçiliği sözcülerinden Maksim Suslov Ria Novosti ajansına verdiği demeçte, ''28 Nisan'da el konulan kargo gemisinin mürettebatı arasında bir Rus vatandaşı da var. İkinci kaptan görevinde olan 28 yaşındaki bu şahsın adını belirleyeme çalışıyoruz'' dedi

ABD SAVAŞ GEMİSİNİ GÖNDERMİŞTİ

Kargo gemisine el konulması, İran ve ABD arasında gerilime neden olmuştu. İran donanma kuvvetlerinin kargo gemisine el konulması öncesinde uyarı ateşi açmasını 'uygunsuz bir eylem' olarak niteleyen Pentagon bölgeye gözlem amacıyla bir savaş gemisini gönderdiğini açıklamıştı.

SERBEST BIRAKILMASI BEKLENİYOR

İran açıklarındaki sularda el konulması sonrası Bandar Abbas limanına götürülen yük gemisinin 'mali sorunlar nedeniyle alıkonulduğu' ve gemi sahiplerinin borçlarını ödemesi ardından serbest bırakılacağı söyleniyor.

Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim