• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Denizlerin sözleşmeli kahramanları

Denizlerin sözleşmeli kahramanları
TCG Büyükada korvetiyle yurtiçi ve dışında ay yıldızlı bayrak altında çeşitli görevlere katılan 15 sözleşmeli denizci er emirlerin verilmesiyle görev yerlerine yayılıyor.

Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında üretilen TCG Büyükada korvetiyle yurtiçi ve dışında ay yıldızlı bayrak altında çeşitli görevlere katılan 15 sözleşmeli erin günlük faaliyetleri, görüntülendi. Kahvaltı ve mesai hazırlıklarının ardından güvertede "toka sancak" törenine katılan sözleşmeli erbaş ve erler, mesai taburunda komutanlar tarafından ihtiyaç duyulan emirlerin verilmesiyle görev yerlerine yayılıyor. Henüz sonra branş mahallerine geçen sözleşmeli erler, günlük eğitim ve faaliyetlerine başlıyor. İhtiyaç duydukları kalori hesaplanarak verilen öğle yemeğini yiyen erler, boş vakitlerini kitap okuyarak ve çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunarak geçiriyor. Mesai bitiminin ardından "komutanlık saati" olarak adlandırılan faaliyette nöbetçi subayın "vatan sevgisi" ve diğer konularda verdiği dersleri dinleyen erler, sayım ve yat taburuyla yatakhanelerinde istirahate çekiliyor.

Sözleşmeli yara savunmacı er Sacit Yıldırım, muhabirine yaptığı açıklamada, misyonu kapsamında mazot ve Su sarnıçlarının iskandil değerlerini aldığını belirterek, yangın ile kesintisiz mücadele yollarını bildiğini söyledi. Akşam yemeğini yedikten sonra komutanlık saatine kadar serbest zaman geçirdiklerini dile getiren Yıldırım, "Komutanlık saati kapsamında, komutanlarımız tarafından bizlere ağırlıklı olarak yurt sevgisi ve sosyal gelişimimize yönelik hijyen, tasarruf, yemek adabı, etraf temizliği gibi eğitimler veriliyor. Komutanlık saati ve yat taburu sonrası yat saatimize kadar vaktimizi istediğimiz şekilde değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı.

Yıldırım, sözleşmeli erbaş ve erlerin maximum kontrat müddetinin 7 yıl meydana geldiğini hatırlatarak, "En az 3 yıl görev yaptıktan sonra ihtiyaç duyulan koşulların sağlanması durumunda uzman erbaşlığa veya astsubaylığa müracaat imkanımız bulunmaktadır. Ayrıca sözleşmeli erbaş ve er olarak en az 7 hizmet yılını doldurarak ayrıldıktan sonra nitelik vesikası olumlu olanların ihtiyaç duyulan şartları taşımaları kaydıyla kamu müessese ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına atama imkanı da var" dedi. TCG Büyükada'nın tüm ülkenin gururu, ulusal bir gemi meydana geldiğini vurgulayan Yıldırım, "Subaylarımızla, astsubaylarımızla ve uzman erbaşlarımızla omuz omuza, deniz, fırtına ve dalgalarla mücadele ederek aynı kaderi paylaşmak ve deniz kuvvetlerinin bir parçası olmak bana büyük gurur veriyor. Bu gemide çalışmak nihai derece onurlu bir görev ve bunun için çok mutluyum" dedi.

"45 GÜN İZİN HAKKI"

Sözleşmeli topçu er Ali Akın Ayak da gemide mevcut ağır çap ve hafif çap silahların günlük haftalık, maaş ve senelik bakımlarını branş astsubayı nezaretinde yaptığını bildirdi. Branşıyla alakalı günlük bireysel eğitimleri icra ettiklerini anlatan Ayak, tatbikatlarda ve eğitimlerde atış esnasında cephane yükleme, boşaltma ve istifleme görevlerini de yerine getirdiğini ifade etti. Sözleşmeli erlerin müsaade günleri ile alakalı bilgi veren Ayak, şunları söyledi: "Sözleşmeli erbaş ve erlerin 15 günü senelik mazeret izni olmak üzere yıl içerisinde toplam 45 gün müsaade kullanma hakkı vardır. Hafta sonları ise 1 gün müsaade kullanma hakkımız bulunmaktadır. Bunun haricinde doğum izni olarak 10 gün ve birinci derece akrabamızın vefatı durumunda 10 gün müsaade kullanıyoruz.Sözleşmeli er adayları eğitim merkezlerinde toplam 2 hafta müddetle 'Sözleşmeli erbaş/er Kursu' görmektedir. İhtiyaç durumunda sınıf ve branşımıza göre uzmanlık eğitimi de verilmektedir."

"TAHLİYE HAREKATINDA BULUNMAK GURUR VERİCİ"

Ayak, TCG Büyükada ile yurtdışında Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi'ndeki görevlere katıldığını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu görev yaklaşık 3 ay sürdü, 9 ülke ve 13 liman ziyaretinde bulunduk. Ay yıldızlı bayrağımızı denizlerde gururla dalgalandıran, güvertesi vatan toprağı sayılan gemimizle ülkemizi ülke dışında temsil etmenin haklı gururunu yaşadık. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde dostça karşılandık ve bulunduğumuz ülkelerin kültürlerini tanıma fırsatı yakaladık. Ayrıca gelen ziyaretçilere ülkemizi tanıtma fırsatımız oldu." TCG Büyükada'yla Yemen'in Aden kentindeki 55 Türk yurttaşının tahliye harekatına da katıldıklarının vurgulayan Ayak, "Yemen'de yaşayan Türk vatandaşlarımızı Aden'den güvenli bir şekilde tahliye ettik. Bu tahliye harekatında bulunmak, benim için gurur vericiydi. Türk donanmasının gücünü bir kez henüz göstermiş olduk, dünyanın neresinde olursa olsun, yurttaşlarımızın yanındayız" dedi. Ayak, 3 senelik kontrat süresince açık öğretim lisesini tamamlayarak uzman erbaş olmak istediğini bildirerek, şunları kaydetti: "Tüm sözleşmeli er adaylarına belirtmek isterim ki yaptığım işle gurur duyuyorum. Burada yaptığımız işin çok büyük ve şerefli bir görev meydana geldiğini vurgulamak istiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm personeliyle bütündür. Hepimiz, TSK'yı dünyanın en iyi ve en güçlü kuvveti haline getirmek için çaba sarf etmeliyiz. Böylece TSK, dosta güven, düşmana korku salmaya devam edecektir. Burada sözleşmeli er adaylarını gelişmiş haklar ve sıcak bir yuvanın beklediğini söyleyebilirim." Sözleşmeli berber er Engin Türkmen ise subay, astsubay uzman erbaş ile sözleşmeli erlerin saçlarını kestiğini söyledi.

buyukada-004.jpg

buyukada1-005.jpg

buyukada2-005.jpg

buyukada3-005.jpg

buyukada4-002.jpg

buyukada5-001.jpg

buyukada6-001.jpg

gonullu_denizci.jpg

Bu haber toplam 3161 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim