• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Dünya Denizcilik Örgütü IMO Genel Sekreterini seçiyor

Dünya Denizcilik Örgütü IMO Genel Sekreterini seçiyor
IMO seçimli konsey toplantısı Londra’da başladı. Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat, IMO konsey toplantısından gelişmeleri anında okuyucular ile paylaşmaya devam ediyor.

 

IMO Genel Sekreterliği seçimlerine 6 üye ülke aday gösterdi. Güney Kore, Kenya, Rusya, Filipinler, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Danimarka adayları IMO Genel Sekreterliği için yarışıyor.

Birleşmiş Milletler'in ihtisas örgütü, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreterlik yarışı için düğmeye basıldı. Dünya Denizcilik Örgütü IMO’da 6 ülkenin adayı bugün başkanlık için yarışıyor. Londra’da  114. IMO Konseyi'nde  yapılacak seçimlerde üye ülkeler Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Andreas  Chrysostomou, Rusya Federasyonu'ndan Vitaly Klyuev, Güney Kore'den Ki-tack Lim, Filipinler'den Maximo Q. Mejia, Danimarka'dan Andreas Nordseth ve Kenya'dan Juvenal Shiundu  için oy kullanacak. 

IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu'nun 31 Aralık 2015 tarihinde görev süresinin bitmesi ile birlikte boşlacak  Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreterliği pozisyonuna 6 IMO üyesi ülke aday göstermişti.

Mevcut IMO Genel Sekreteri Japon Koji Sekimizu'nun ailevi nedenler ile aday olmayacağını açıklamasının ardından, IMO Genel Sekreterlik poziyonuna, 6 IMO üyesi ülke aday  göstermişti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Andreas  Chrysostomou, Rusya Federasyonu'ndan Vitaly Klyuev, Güney Kore'den Ki-tack Lim, Filipinler'den Maximo Q. Mejia, Danimarka'dan Andreas Nordseth ve Kenya'dan Juvenal Shiundu IMO Genel Sekreterliği'ne resmi olarak aday olmuşlardı.

Bugün Londra’da yapılan IMO Konseyi'nde yapılan seçimde belirlenen IMO Genel Sekreteri, 23 Kasım-2 Aralık 2015 tarihinde Londra'da gerçekleşecek 29. IMO Genel Kurulu'nda üye ülkelerin onayına sunulacak.

Haberi hazırladığımız şu saatlerde üye ülkeler 31 Aralık 2015’te görev süresi dolacak olan IMO Genel Sekreteri Koji Sekimizu hakkında övgü dolu ifadeler kullanıyor.

IMO'NUN ETKİSİ DEVAM EDECEK

IMO Genel Sekreter Güney Kore adayı Ki-Tac Lim ilk olarak kürsüye gelerek genel kurula adaylığı hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Güney Kore adayı Ki-Tac Lim konuşmasında IMO uygulamalarının global olarak etkili ve sürdürülebilir etkisini devam ettireceğini ifade etti. Koordinasyon için gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında etkili çalışmalar yürüteceğini söyleyen Ki-Tac Lim, günün 24 saati görevini sürdüreceğini belirtti.

Güney Kore adayı Ki-Tac Lim'in ardından kürsüye gelen  IMO Genel Sekreter Filipinler  adayı Maximo Q. Mejia'da Genel Kurula hitap etmekten onu duyduğunu ifade ederek konuşmasına başladı.

ÇALIŞMALAR ORTAK SİNERJİ İLE YÜRÜTÜLECEK

Çevresel etkileri de göz önünde bulundurarak IMO perspektifini daha ileriye taşımak için çalışmalar yürüteceğini ifade eden Maximo Q. Mejia, çalışmaları da ortak bir sinerji ile yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Filipinli Maximo Q. Mejia, "Biz standartların etkin uygulanmasını, güvenli ve etkin denizcilik için en önemli hedef göreceğiz. Kaynakları, denizciliğimizi ileri taşıyacak şekilde dizayn edeceğiz. Kadın istihdamı öncelikli teşvik politikamız olacak. Sekreterya'da değişik coğrafyadan adaylara fırsat vereceğim" ifadelerini kullandı.

DENİZCİLİĞİN GÜÇLÜ BİR IMO'YA İHTİYACI VAR

Daha sonra kürsüye gelen IMO Genel Sekreter Danimarka adayı Andreas Nordseth "Denizciliğin güçlü bir IMO'ya ihtiyacı var" dedi.  Nordseth, bunu ülkelerin koordinasyonu ve sekreteryanın etkinliğini artırarak sağlayacaklarını söyledi.

Güçlü bir çözüm için denizcilerin eğitim kapasitelerinin artırılmasını güçlü bir adım olarak gördüğünü belirten Nodseth, "Denizcilik sektörünün önünde aşılması gereken en önemli başlık koordinasyon eksikliğidir. Global çözümleri, global destekler ile bulacağız. Sözleşmelerin güçlü ve etkili şekilde denizciliğin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması elzemdir" diye konuştu.

ŞEFFAF BİR IMO

Danimarka adayı Andreas Nordseth'in ardından kürsüye gelen IMO Genel Sekreter adayı Kenya'lı Juvenal Shiundu Dünya Denizcilik Üniversitesi'nde eğitim aldığını belirterek yaptığı uluslararası çalışmalar hakkında Genel Kurul'a bilgiler aktardı.

Kenya'lı aday Shiundu, seçimi kazanması halinde IMO kaynaklarını etkin kullanacağını ve IMO'nun daha şeffaf bir hal alması için çalışacağını söyledi.

Çalışmaların sürdürülebilir bir planlama ile yapılacağını belirten Shiundu, "Mevcut çalışmalar gelecek uygulamalara referans olacak. Çelişki ve çatışmaları sonlandırıp IMO'nun liderlik marifetini artıracağım. Daha iyi bir dünya ve daha iyi bir denizcilik için seçilmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Türk Heyeti'nde kimler var?

IMO Konsey Toplantısı'na Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç başkanlığında  katılan Türkiye heyetindeAB ve Dışilişkiler Genel Müdürü Bekir Gezer, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dış İlişkiler uzmanı Hanefi Güler,  Uluslararsı Kuruluşlar ve Anlaşmalar Daire Başkanı Cisel Arslan, IMO Türkiye Uzman Temsilci Müşaviri Burak Aykan, Genelkurmay Başkanlığı Deniz Dairesi Başkanı Kurmay Albay Mahmut Çağrıcı yer alıyor.

imo_turkiye.jpg

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz....

Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim