• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli'den Kabotaj Bayramı mesajı

Denizcilik Federasyonu Başkanı Erkan Dereli'den Kabotaj Bayramı mesajı
Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Tüm deniz dostlarının ve deniz severlerin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlayan Erkan Dereli, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"89. yılını yaşadığımız Kabotaj Bayramı, ülkemiz ve denizcilik endüstrisi için kutlu olsun.

Ülkemizin kurtarıcısı ve cumhuriyet ile demokrasimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ulusumuza armağan ettiği Kabotaj Hakkı’nı, ne yazık ki “Denizcilik Bayramı” ya da “Türkiye Ulusal Denizcilik Günü” olarak kutlayacak aşamaları elde edemedik.

İstanbul’un 39 ilçesinin Anadolu’da 9 ve Avrupa yakasında 14 olmak üzere 23’ünün denize kıyısı bulunmaktadır.

Diğer taraftan, Artvin’den Hatay’a kadar, 17’si büyükşehir olmak üzere 28 ilimiz de, deniz kıyısında olup, 404 ilçesi ve 69 beldesi vardır ve bu illerde, ülkemiz nüfusunun 37 – 40 milyonu yaşamaktadır.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliklerinin, mülki amirliklerimiz ve belediyelerimiz, her kademedeki tüm denizcilik eğitim kurumlarımız ile deniz ve çevre, doğa, turizm, kültür, spor STK’larımızın işbirliğiyle, bu illerimiz ve ilçelerimizin kaçında kutlama yapılacaktır, gerçekten araştırma konusudur…

“Denizci Millet, Denizci Ülke” olabilmemiz, ancak çocuk yaşlarda “Deniz İzciliği” etkinlikleriyle başlayarak, insanlarımıza deniz sevgisi, denizcilik mesleği ve deniz kültürünün bilincini vermemiz, sevdirmemiz ve benimsetmemiz ile mümkün olabilir…

“24 Eylül Dünya Denizcilik Günü” ve “20 Mayıs Avrupa Denizcilik Günü” ve “25 Haziran Dünya Denizciler Günü” olduğu gibi, ülkemizde de “1 Temmuz Türkiye Ulusal Denizcilik Günü” olmalıdır. Sadece deniz kıyısı il ve ilçelerimizde değil, iç sularda, tabii ve baraj göllerinde de bir denizcilik bayramı, denizcilik şöleni olarak kutlanmalıdır…

Toplumda bu bilincin oluşması ve gelişmesi, ülkeyi yönetenlerin de “Denizcilik Endüstrisi”ne bakış açısını değiştirecektir...

“STRATEJİK SEKTÖR” konumundan ne yazık ki çıkarılan denizcilik sektörü, gerek ülke ekonomisinde gerekse, küresel denizcilik arenasında hak ettiği yerde değildir.

Sürdürülebilir, kalıcı ve her kesimi bütünleştirici kanun, tebliğ, yönetmelik ve genelgeler ile gelişmiş denizci ülkeler olanaklarına sahip olacak “Denizcilik Endüstrisi”, çok yakın gelecekte, Türkiye’nin cari açığının kapatılmasına ve o oranda da istihdamın artmasına, işsizliğin azalmasına talip olacak duruma gelecektir.

Denizcilik Federasyonu olarak, bu ilkeler doğrultusunda, Atatürk’ün çizdiği rotada, Türkiye’mizi demokratik, çağdaş, medeni ve refah seviyesi yüksek, gelişmiş ülkeler düzeyine getirmek en büyük hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm ulusumuzun ve deniz dostu, denizseverler ve tüm denizcilerin Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlu olsun."

Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim