• BIST 9551.63
  • Altın 2486.119
  • Dolar 32.5043
  • Euro 34.7936
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Kjeld Dittmann Sea Europe ‘un yeni başkanı

Kjeld Dittmann Sea Europe ‘un yeni başkanı
GESAD tarafından organize edilen Sea Europe Genel Kurul toplantısında yapılan duyuruda Govert Hamers’in görev süresinin dolmasının ardından Lyngsø Marine A/S, Genel Müdürü Kjeld Dittmann, SEA EUROPE Başkanı oldu.

26 Haziran’da GESAD ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sea Europe Genel Kurul toplantısında yapılan duyuruda Lyngsø Marine A/S, Genel Müdürü Kjeld Dittmann’ın, başkan Govert Hamers’in görev süresinin dolmasının ardından SEA EUROPE Başkanı oldu.

Kjeld Dittman “Böyle büyük ve önemli bir sorumluluğu almaktan ve böylesine stratejik bir sektörü temsil etmekten dolayı onur duyduğunu belirterek, görevi devraldığı Govert Hamers’in görev süresi boyunca Liderlik vasfı ve derin tecrübesiyle özellikle finansman konusunda çok önemli katkılar yaptığını bu nedenle kendisine Sea Europe adına çok teşekkür ettiğini ifade etti.

Danimarka Teknik Üniversitsi’nden mezun olduktan sonra kariyerine mühendis olarak başladı . Gemi Teçhizat üretimi, ileri otomasyon sistemleri , elektrik sistemleri, navigasyon ve haberleşme sistemleri üzerinde 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Kittman 2000 yılından beri Lyngsø Marine A/S firmasının Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

SEA EUROPE GENEL KURULU 

Bir Sea Europe geleneği olarak ,  Sea Europe Genel Kurul toplantısı öncesi Feriye Restaurant ‘ta düzenlenen Gala Yemeğine GESAD ile birlikte organizasyonun ev sahipliğini yapan İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan başta olmak üzere, ülkemizin ve Avrupa’nın dev firma ve dernek temsilcileri katıldı. Oldukça samimi bir ortamda geçen yemekte , GESAD Başkanı Ziya Gökalp , Sea Europ’u temsilen Becker Marine systemlerinden Dirk Lehmann ve Metin Kalkavan bir konuşma yaptı.

ZORLUK YAŞANIYOR

Türkiye’nin yaşadığı pek çok ekonomik ve siyasi sorundan daha güçlü çıktığının altını çizen Metin Kalkavan ‘Ülkemizde pek çok zorluk yaşanıyor ama her ne kadar ekonomik ya da politik krizler olursa olsun,biz bu durumlardan daha güçlü çıkmayı başarabiliyoruz. Evet bir takım krizler yaşıyoruz ancak bu durumlar bizim için gayet normal” diye konuştu.

Daha sonra söz alan GESAD Yönetim Kurulu Başkanı  Ziya Gökalp, misafirlere ev sahibi sıfatıyla teşekkür etti ve Genel Kurula katılımın yoğunluğundan  duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Ziya Gökalp; “Bundan 5 yıl önce İMEAK Deniz Ticaret Odası ile birlikte bir genel kurul yapmıştık.  Bu genel kurul İstanbul’da gerçekleşmişti.  Beş yıl öncesindeki gibi bu genel kurulda da bizlerden desteğini esirgemeyen İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanımız Metin Kalkavan’a çok teşekkür ederim “ dedi. GESAD Başkanı Ziya Gökalp ayrıca Sea Europe üyelerine gezdirilen Sedef ve Özata Tersaneleri’ne de ayrı ayrı teşekkür etti. 

Gecede Govert Hamers ve Sea Europe’u temsilen bir konuşma yapan Dirk Lehmann;“Bu akşam düzenlenen kültürel etkinlik için teşekkür ederim. Türkiye’nin topraktan gökyüzüne uzanan eski bir dansını izledik. Bu dansta gördüğümüz gibi her şey bir döngü içinde . Umarım endüstrimiz için de bu döngü devam eder” dedi. Sea Europe Başkanı ayrıca yemeğe katılan tüm üyelerin birbirlerim ile paylaşımlarda bulunarak endüstrinin gelişimine katkıda bulunmalarını diledi. Sea Europe Başkanı Genel Kurul organizasyonunu gerçekleştiren GESAD’a da teşekkür etti.

DTO’da toplantı

Bu arada 26 Haziran sabah 9:00’da İMEAK DTO toplantı salonunda Sea Europe üyeleri ile Türk Denizcilik sektörünün önemli isimleri ile bir araya gelerek bir toplantı yaptı.  Toplantının açılış konuşmasını  İMEAK Deniz Ticaret Odası başkanı Metin Kalkavan yaptı. 

Ziya Gökalp “ İşbirliği Kaçınılmazdır”

Genel Kurulda GESAD’ı, Başkan Ziya Gökalp ve GESAD danışmanı Prof. Dr.Ahmet Alkan temsil etti. Geleceğin Gemileri ve Waterborne teknoloji platformunun canlandırılması gibi Avrupa ve Denizcilik Endüstrisinin geleceğini ilgilendiren konularda yoğun fikir paylaşımlarının yapıldığı toplantıda GESAD Başkanı Ziya Gökalp, ne Avupa ne de Türkiye Denizcilik Endüstrisinin artık krizlere ve sürprizlere tahammülü olmadığını bu kötü tecrübelerin tekrarını önlemek ve büyümeyi sürdürebilmenin ancak bu iki yakın coğrafyanın aynı bu masanın etrafında olduğu gibi bir ve birlikte olmasıyla  mümkün olabileceğini ifade etti. Teknoloji üreten Avrupa’nın, uygulamada uzak doğu ülkelerini değil Türkiyeyi tercih etmesi gerektiğini Tersane-i Amire geleneğinden gelen bu birikimin sadece ucuz işçilik değil kalite ve standardizasyon anlamında da bir çok uzak doğu tersanesinin önünde olduğunun altını çizdi.Yorucu geçen Genel Kurul Toplantısının ardından  Sardunya Reataurant’ta bir araya gelen üyeler, boğaz manzarası eşliğinde yenilen öğlen  yemeği ile programın toplantılar kısmını bitirmiş oldular.  Konuklar Turyol tarafından  kendilerine  tahsis edilen feribot ile  2 gün süren ve İstanbul’un tüm tarihi mekanlarını içeren programa katıldılar.

Bu haber toplam 1216 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim