• BIST 9530.47
  • Altın 2476.945
  • Dolar 32.433
  • Euro 34.7176
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Karadeniz Armatörler Kulübü üyeleri, güçbirliği için İstanbul'da biraraya geldi

Karadeniz Armatörler Kulübü üyeleri, güçbirliği için İstanbul'da biraraya geldi
Karadeniz Armatörler Kulübü üyeleri, Ataköy Hyatt Regency Oteli'nde biraraya gelerek Karadeniz çanağında bir güç birliği oluşturmak için altyapı çalışması yaptı.

Karadeniz Armatörler Kulübü çatısı altında toplanan Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin deniz işletmecileri ve armatörleri biraraya geldi. Denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden oluşan toplantıda, katılımcılar denizcilik sektörüne ait sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. 

TRANSBOSPHOR şirketinin sahibi ve aynı zamanda da İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Can’ın öncülük ettiği organizasyona, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kaptan Alev Tunç, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, Esenyel Hukuk ve Danışmanlık Firmasından Selçuk Esenyel ve IALA VTS Komite Başkanı Tuncay Çehreli'nin yanısıra Ukrayna, Rusya ve Türkiye'den birçok denizcilik firmasının yetkilileri katılım sağladı. 

İki oturumdan oluşan toplantıda denizcilik sektörünün belli başlı sorunları ele alınarak bu sorunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunuldu. 

İlk oturumda sırasıyla Mustafa Can, Igor Avramenko, Alev Tunç, Salih Zeki Çakır, Transship Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Ivanov, Black Sea Ship Management Company’den Anatoly Chaman, Selçuk Esenyel ve son olarak IALA VTS Komite Başkanı Tuncay Çehreli konuştu. 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TRANSBOSPHOR Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, toplantının asıl amacının filo seviyesini arttırmak ve kötü operasyonların oluşumunu önlemek olduğunu ifade etti.

Ardından kürsüye gelen Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Bora Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Alev Tunç, ülke bazında yürütülecek çalışmalar ile sonuca varılabileceğini ifade etti. Denizcilik sektörüne ait sorunlara daha kaliteli çözümler bulmak istediklerini, problemlerin çözümleri için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Kaptan Alev Tunç, bir sekreterlik oluşturulması halinde toplantıların daha sık düzenlenebileceğini ve sorunlara daha kaliteli çözümler üretebileceklerinin altını çizdi.

Kaptan Alev Tunç'un ardından konuşmasını gerçekleştiren KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır ise piyasanın büyüklüğünün farkında olmanın ve Türk Denizciliğinin piyasadaki yerinin bilinmesinin önemine değindi. Bir denizci olarak kimi zaman ağır bedeller ödediklerinden söz eden Çakır, "Başarısızlıkların önüne geçilebilmesi ve bir sinerji yakalayabilmek için sadece piyasada yer alanların değil aynı zamanda armatörlerin de organize olmaları gerekiyor" dedi. 

Oturumun ikinci aşamasında ilk oturumda bahsedilen problemler daha ayrıntılı olarak ele alındı.

Toplantının ikinci otorumunda konuşma yapan IALA VTS Komite Başkanı Tuncay Çehreli, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan IALA ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Geçtiğimiz günlerde Kanlıca’daki bir yalıya çarpan kargo gemisini örnek vererek geçmiş yıllarda da aynı kazanın yaşandığını ve kazanın “yatak odasında gemi çarpması sonucu ölen kadın” olarak akıllarda kaldığını vurgulayan Çehreli, bu tip olayların bir daha yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Andrey Ivanov Deniz Haber'e açıklamalarda bulundu

Transship Company Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Ivanov Deniz Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Ukrayna Odesa merkezli şirketin yönetim Kurulu Başkanı Ivanov yaptığı açıklamada, organizasyona katılma nedenlerinden bahsederek uluslararası deniz hukukuna aykırı bir davranışta bulunmasalar bile Ukrayna’da gemilerin sorgusuzca tutuklanmasına dikkat çekti. Bu durumun kendilerini de diğer şirketleri de fazlası ile rahatsız ettiğine değinen Ivanov, bu sorunu çözmek için avukatları ile birlikte geldiklerinden ve mutlak bir çözüm arayışında olduklarını belirtti.

Oturumun sonlarında ise soru cevap şeklinde sorun ve çözümler dile getirilerek toplantı sonlandırıldı. Toplantının ardından düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelen katılımcılar, sıcak bir ortamda sohbet etme imkanı buldu.

fotogaleri-006.jpg

Haber: Merve Seda Babaiban - Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 3009 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim