• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

LYS'deki baraj problemi için devreye girdi

LYS'deki baraj problemi için devreye girdi
Üniversite sınavında 200 binin üzerinde adayın 180 puan barajına takılmasının ardından boş kontenjan tehlikesi yaşayan vakıf üniversiteleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi.

Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rıfat Sarıcaoğlu, barajı geçemeyenlerin oranının yüzde 15'ten yüzde 51'e çıkmasının sadece vakıf değil, devlet üniversiteleri için de problem oluşturacağına dikkat çekti. Bu sebeple bir çözüm bulunması amacıyla taleplerini Cumhurbaşkanı'na ilettiklerini söyledi. Sarıcaoğlu, "Bu öğrenciler zaten Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) barajı geçmişler. Bir de LYS 'de barajı geçmelerine gerek yok." dedi. Talepleri dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül'e iletilen talepler arasında kısa vadeli çözümlerden ziyade eğitimde uzun vadeli değişiklikler yer alıyor. Bunların arasında ortaöğretimdeki eğitim sisteminin düzeltilmesi, baraj puanının sorgulanması, kontenjan ve üniversite oranlarının belirlenmesi, dershanelerin eğitime etkisi gibi konular bulunuyor.

Baraj problemi için teklif edilen önerilerden bir tanesi de her üniversitenin kriterlerini kendisinin belirlemesi. Buna göre ücretli okumak isteyenlere sınav yapılacak ancak her üniversite öğrenci alımında kendi kriterini kendi belirleyecek. Örneğin öğrenci barajı geçse de üniversite her bir fakültesi için belirli bir kota koyduğundan, başka üniversite ve bölümü tercih etmek zorunda kalacak.

Vakıf üniversitelerinin temsilcileri ile bir araya gelen Gül, başta baraj puanı olmak üzere problemlerin çözümü için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir ile bir araya gelecek. Önümüzdeki günlerde çözüm için yol haritasının açıklanması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim