• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Üniversiteyi kazanamayana baraj müjdesi

Üniversiteyi kazanamayana baraj müjdesi
Cumuhrbaşkanı Abdullah Gül'ün, dün YÖK üyelerine üniversite ve adayların mağdur edilmeyeceği bir çalışma yapılmasını istediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Lisans Yerleştirme Sınavı'ndaki (LYS) baraj sorunu için, dün Tarabya Köşkü'nde YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'le 1 saat 25 dakika görüştü. Cumhurbaşkanı Gül'ün görüşmede, LYS'deki 180 puanlık barajla ilgili olarak YÖK'ten üniversite ve adayların mağdur edilmeyeceği bir çalışma yapılmasını istediği öğrenildi.

200 BİN KONTENJAN BOŞ KALACAK

YÖK, daha önce barajın düşürülmeyeceğini açıklayınca, Vakıf Üniversiteleri de üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümünde 200 bin kontenjanın boş kalacağını açıklamıştı. YÖK'ün geri adım atmaması üzerine Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rıfat Sarıcaoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşerek, baraj düşürülmezse vakıf üniversitelerinin iflas edeceğini, devlet üniversitelerinde de boş kontenjan sorunun ortaya çıkacağını bildirdi.

Konuyu uzmanlarına inceleten Cumhurbaşkanı Gül, YÖK Başkanı Prof. Çetinsaya ve ÖSYM Başkanı Prof. Demir ile dün Tarabya Huber Köşkü'nde bir araya gelerek sorunun çözülmesi için nelerin yapılabileceğini görüştü.

ADAYLARIN VE ÜNİVERSİTELERİN MAĞDUR OLMAYACAĞI YENİ BİR DÜZENLEME

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Gül'ün, bir taraftan kontenjanların artırılmasına izin verilirken, diğer taraftan baraj sınırlamasıyla üniversite adayı gençleri bekletmenin rasyonel olamayacağını belirterek, adayların ve üniversitelerin mağdur olmayacağı yeni bir düzenleme yapılmasını istediği öğrenildi.

EKİMDE DÜŞEBİLİR

YÖK Başkanı Prof. Çetinsaya, adayların şu an tercih döneminde olduğunu, bir değişikliğin mümkün olmayacağını belirterek, yerleştirmeler sonucunda boş kontenjan sayısına göre barajda bir düşüş yapılmasıyla ilgili bir formül üzerinde çalıştıklarını bildirdi. YÖK yetkilileri, ek yerleştirmede barajın 8 ile 15 puan arasında düşebileceğini kaydetti.

YÖK'ün, gelecek yıllar için baraj sorununu kalıcı olarak çözecek yeni bir uygulama üzerinde çalıştığı da öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1221 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim