• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Üniversite mezunu taş işçileri geliyor

Üniversite mezunu taş işçileri geliyor
Erciyes Üniversitesi, Mimar Sinan'ın yetiştiği Kayseri’de Taş İşçiliği Meslek Yüksekokulu açtı. Bu yıl ilk kez öğrenci alınacak okul, Tomarza ilçesinde hizmet verecek.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, üniversitelerin okuyan ve mühendislik fakültesinin herhangi bölümünden mezun olanların Kayseri’de rahatlıkla iş bulduğunu ifade etti. Keleştemur, Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin ise, daha öğrenci iken iş teklifi aldığı ve mezun olur olmaz işe başladığını anlattı.

Türkiye ilk bölümleri üniversite olarak açtıklarını vurgulayan Prof. Dr. Keleştemur, bunlardan sadece birisinin endüstriyel tasarım mühendisliği bölümü olduğunu aktardı. Bu bölümlerin yanı sıra iyi bir akademisyen kadrosuna sahip olunması gerektiğini anlatan Keleştemur, tercih aşamasındaki öğrencilere şu bilgileri verdi: "Üniversiteden mezun olduktan sonra en büyük kaygı iş bulmaktır. İş bulma imkanı da iyi yetişmiş olmayla ilintilidir. Bunun için Kayseri gelişmiş sanayi şehridir. Mühendislik fakültemizin herhangi bir bölümünden iyi mezun olan arkadaşımızın iş bulma konusunda sıkıntısı yok. Kayseri içerisinde yaşayacak bu sorun olmayacaktır. Başka yerde yaşamayı istiyorsa Erciyes Üniversitesi mühendislikten mezun olma avantajını iş bulmadaki kolaylıkta görebiliyorlar."

TAŞ İŞÇİLĞİ MESLEK YÜKSEKOKULU TOMARZA'DA AÇILDI

Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yeni açtıkları meslek yüksek okulu arasında taş işlemeciliği bölümü olduğunu belirterek, bu yıl meslek yüksek okuluna ilk kez öğrenci alınacağını açıkladı. "Meslek yüksekokullarımız her bölüm var" diyen Keleştemur, "Okullarımız sanayi işbirliği içindedir. İlçelerde de meslek yüksekokulları açıyoruz. Üniversitelerin temel sorunu evrensel bilgi üretmek ve yerel problemlerle ilgilenmektir. Biz meslek yüksekokulu açarken yerel sosyal, kültürel, ekonomik alt yapıya dikkat ediyoruz. En son açtığımız meslek yüksekokulu Tomarza ilçemiz oldu. Burada taş işçiliğini geliştirmek için okul açtık. Bu yıl oraya öğrenci alacağız." değerlerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Keleştemur, köklü yüksekokullarından birisinin de sivil havacılık meslek yüksekokulu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "İş bulma konusunda en avantajlı bölümdür. Daha öğrenci iken iş bağlantısı yapılıyor. Türkiye’de havacılık sektörü hızlı gelişiyor. Hızlı gelişimle birlikte eleman ihtiyacı çok artıyor. Sivil havacılık meslek yüksekokulu öğrencilere hemen iş buluyor. Öğrencilerimiz mezun olmadan işleri garantilidir. Bu bölüme bu yıl 50 civarında öğrenci alacağız. Ayrıca, havacılık ve uzay bilimleri fakültesini kurma aşamasındayız. İlk uçak Kayseri’de üretildi. Hava ikmal sanayisi çok gelişti. Hava Kuvvetleri Kayseri’de çok iyi organize olduğunu düşünerek bu fakülteyi kuruyoruz."

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1320 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim