• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

YÖK Başkanı baraj puanı hakkında konuştu

YÖK Başkanı baraj puanı hakkında konuştu
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, baraj puanının düşürülmesi konusunun gelecek yıl için tartışılabileceğini söyledi.

Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak üzere uygulanan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, 2 bin 272 kadroya gerçekleştirilen atamalarda gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.
Çetinsaya, baraj puanının düşürülmesi tartışmaları ile ilgili, "Şu an için böyle bir konu gündemimizde yok.Yaptığımız incelemeler kamuoyundaki bilgileri doğrulamıyor. Geçen sene ile kıyaslandığında ufak bir farklılık oluşuyor. O bakımdan şu anda böyle bir konu gündemimizde yok." dedi.

Baraj puanının gelecek yıl düşürülmesinin söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine ise Çetinsaya, "Genel Kurul kararı olduğu için önce Genel Kurul'un toplanması burada görüşülmesi lazım. Bu konuyu gelecek yıl için tabi ki tartışabiliriz." diye konuştu.

"SONBAHARDA ÖĞRETİM ÜYELERİNE ÖZLÜK HAKLARI KONUSUNDA MÜJDE VERECEĞİZ"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdikleri görüşmenin hatırlatılarak, harçlarla ilgili çalışmanın ne aşamaya geldiğinin sorulması üzerine Çetinsaya, "Harçlar konusu bizim görüş bildirdiğimiz ama asıl olarak Maliye Bakanlığı ve hükümetimiz tarafından yürütülen bir konu. Ayrıntılarına vakıf değilim." şeklinde konuştu.
Çetinsaya, Maliye Bakanı ile gerçekleştirdiği görüşmede önemli konulardan birisinin de öğretim üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi olduğunu kaydetti. Çetinsaya, "Bu konuda da önemli bir görüşme yaptık, zannederim öğretim üyesi arkadaşlarımıza bu sonbahar da ücretler konusunda güzel bir müjde vereceğiz." diye konuştu.

"BELLİ ALANLARDA TEKELLEŞME YARATMAYACAK BİR SİSTEM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Formasyon konusunda bir soru üzerine Çetinsaya, şunları dile getirdi: "Nisan ayında geçici bir karar almıştık. Alan fakülteleri için formasyonu bir süre durdurmuştuk fakat mevcut öğrenciler bundan etkilenmeyecekti. Şimdi yeni bir çalışma yapılıyor. Ama bu bizim tek başına yaptığımız bir çalışma değil. Nihai model oraya çıkınca ayrıntılarını daha güzel anlayacağız ama başta Fen Edebiyat Fakülteleri olmak üzere alan fakültelerinde mağdur etmeyecek, onları da sistemin içine katacak, belli alanlarda tekelleşme yaratmayacak bir sistem üzerinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor."

Yükseköğretimin yeniden yapılandırılması ile ilgili yasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Çetinsaya, "Şu anda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Amacımız 1 Eylül'e kadar bu çalışmaları tamamlamak Ardından bütün paydaşlarımızla görüşlerimizi tartışmak, onların görüşlerini almak, sonbaharda da ilgili otoritelere sunmak." ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1408 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim