• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Fırat Üniversitesi'nde rektör değişti

Fırat Üniversitesi'nde rektör değişti
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl görevini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan Prof. Dr Kutbeddin Demirdağ'a devretti.

Fırat Üniversitesi'nde 14 Haziran tarihinde yapılan seçimlerin ardından, Yükseköğretim Kurulu'nun belirlediği 3 aday arasından, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anayasa'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13. maddeleri uyarınca, 7 Temmuz tarihinde atadığı Prof. Dr. Kudbettin Demirdağ görevini Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl'den devraldı.

Prof. Dr. Feyzi Bingöl, rektörlük makamında gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, 2000-2004 ve 2008-2012 yılları arasında iki dönem rektörlük görevini gururla yürüttüğünü, bu görevin çok önemli olduğunu ve herkesin de gururla bu görevi yürüteceğini ifade etti.

Her iki döneme bakıldığı zaman hem zorlukları hem de kolaylıkları olduğunu dile getiren Bingöl, ''Özellikle bu dönemde yeni üniversitelerin kurulmalarına bağlı olarak kadrolarda sıkıntılarımız olmuştu. Onun dışında bir sıkıntı olmadı'' dedi.

Yeni Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirbağ ise görevleri boyunca üniversiteye büyük hizmetler yapan Bingöl ve ekibine teşekkür ederek, şunları belirtti:

''Bunun bir bayrak yarışı olduğunu bilmemiz lazım. Bu bayrak yarışını biz bugün devir alıyoruz. Hizmet yaptığımız sürece bütün öğretim üyesi arkadaşlarımızla, idari personelimizle, araştırma görevlisi arkadaşlarımızla bu aldığımız bayrağı daha ileri bir seviyeye daha yükseğe nasıl getiririz gayretinde olacağız. Temel hedefimiz hizmettir, ayrımcılık yapmamaktır. Adalet ana ilkemiz olacaktır. Tabi bunu yaparken bütün arkadaşlarımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz.''

Konuşmaların ardından Demirbağ'a rektörlük cübbesini giydiren Bingöl, üniversite çalışanlarıyla vedalaştı.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim