• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İstanbul'da Malta gibi eğitim üssü olabilir

İstanbul'da Malta gibi eğitim üssü olabilir
Gelişen Türkiye'nin dil eğitimi ihtiyacına dikkat çeken English Time Dil Okulları CEO' su Kazım Kahraman, İstanbul'un eğitim üssüne dönüşeceğini söyledi.

Gelişen Türkiye'nin her alanda beliren eğitim ihtiyaçları gün geçtikçe su yüzüne çıkıyor. Onlarca farklı kalemde sayılabilecek eğitim açıkları arasında 'kaliteli yabancı dil okulu' ihtiyacı ise en dikkat çekenler arasında.

Uluslararası arenada iş sınırlarının ortadan kalkmasıyla son zamanların yükselen değerleri arasına giren Türkiye için ise özellikle İngilizce kaçınılmaz ihtiyaç. Hal böyle olunca da girişimciler için yabancı dil okulu fikirleri birbirleriyle yarışıyor. Bununla beraber, bir anda her yanımızı saran çeşitli isimlerdeki yabancı dil okulların söz konusu ihtiyacı ne derece karşılayabildikleri ise büyük bir muamma. Hal böyle olunca da eğitim tüketicisinin kafası karışıyor desek yalan olmaz.

1997 yılından beri hizmet veren English Time Dil Okulları bu alanın en saygın şirketlerinden. "İngilizce öğrenmek için yurtdışına çıkmanız gerekmiyor, İngilizce Türkiye'de öğrenilebilir!" sloganıyla kendine özgü bir sistem oluşturan şirket, dünyaca kabul gören 6 kurluk eğitim sistemini, tamamı yabancı öğretmenlerden oluşan 200 kişilik eğitmen kadrosuyla sunuyor. Kadro seçiminde ise ince eleyip sık dokuyorlar. "Dil eğitimi aynı zamanda bir kültür alış verişidir." diyen English Time Dil Okulları CEO' su Kazım Kahraman, eğitmen seçimlerindeki ölçütlerinde eğitmenin anadilinin İngilizce olması koşulunu yeterli bulmadıklarını belirtiyor.

Tamamı üniversite mezunu ve İngilizce öğretmenlik formasyonu sahip eğitmenlerle çalıştıklarını söyleyen Kahraman, okullarında kendilerine özel ders kitabı hazırlandığını belirtiyor. English Time'a özel blok sistemiyle, kendi eğitim departmanı tarafından kendi kitaplarını hazırladıklarını söyleyen Kahraman, English Time'da okuyan öğrencilerin bu çok özel eğitim kitaplarıyla çalıştıklarına dikkat çekiyor. Bu sayede gramer, okuma, dinleme/konuşma ve yazma blok'larından oluşan tüm dil becerilerini geliştirme imkanına sahip oluyor.

Sizi diğer yabancı dil eğitim kurumlarından ayıran nedir?

English Time alanında dünyanın dikkatini çekmeyi başarabilmiş bir okuldur. Yurtiçinde birçok saygın ödüle layık görülmüş olan English Time, İngiltere Uluslararası Kolejler Akreditasyon Servisi ( Accreditation Service for International Colleges - ASIC ) tarafından bu ülkede faaliyet gösteren 250 uluslararası okul arasından ilk 25 arasında gösterilmiştir. Okulumuz böylece "Premier College" statüsünde yer almaya başlamıştır. Bununla beraber English Time Amerika Birleşik Devletleri'nde oldukça saygın bir yere sahiptir. SEVIS onayına sahip, I-20 formu düzenleyebilen ve ABD'ye uluslararası öğrenci kabul edebilen ilk Türk Dil Okulu olma özelliklerine sahip olan şirketimiz, yılda yaklaşık 23 bin öğrenciye İngilizce eğitimi sunmaktadır. Sonuç olarak 200 binden fazla mezunu bulunan okulumuzun sektördeki yeri tartışılmazdır. Tüm bu saydığım özellikler English Time'ı diğer okullardan ayıran başlıca özelliklerden sadece birkaçıdır.

Ne tür eğitimler veriyorsunuz?

Genel İngilizce programları dışında KPDS ve UDS gibi ulusal ve TOEFL, IELTS, TOEIC gibi uluslararası İngilizce dil sınavlarına yönelik hazırlık programları düzenliyoruz. Bunun haricinde, mesleklere yönelik özel amaçlı İngilizce dil eğitimi programlarımız mevcut. English Time Yaşam Boyu Eğitim Akademisi bünyesinde ise "Şimdi Eğitim Zamanı!" sloganıyla, farklı kulvarlarda eğitimlerimiz mevcut.

Her Branşa Ayrı Yapılanma

Tüm eğitimlerinizi tek bir biriminiz mi veriyor?

Hayır. English Time olarak bizler tüm eğitimlerimiz için farklı birimler kurduk. Öğretmen merkezli yabancı dil eğitimleri, English Time Dil Okulları tarafından; bilgisayar destekli yabancı dil, meslek kazandırma ve kariyer geliştirme eğitimleri ile kurumsal ve kişisel gelişim eğitimlerimiz ise English Time Blended Learning System tarafından veriliyor. Meslek kazandırma ve kariyer geliştirme eğitimleri Kariyer Time tarafından düzenlenirken, kişisel gelişim eğitimlerini Kişisel Gelişim Eğitim Merkezi'miz tarafından hazırlanıyor. 18 yaş altı eğitim programlarını Teenage Time, Junior Time ve Kids Time Eğitim Merkezlerimiz veriyor. Eğitim yayıncılığını TEG Publications hazırlarken, yurtdışı eğitim danışmanlığını ise Abroad Time Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı sunuyor.

6 Şehirde 15 Şube

Türkiye'de kaç şehirde, kaç şube ile faaliyet gösteriyorsunuz?

English Time Dil Okulları, Türkiye'nin 6 farklı şehrinde, toplam 14 şubesiyle faaliyet gösteriyor. Yurtdışında ise İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde şubelerimiz mevcut.

Türkiye'ye yabancı öğrenci getiriyor musunuz?

Son yıllarda, Türkiye'ye eğitim amaçlı gelen öğrenci sayısı ciddi bir artış göstermekte. Bizim de bu artışta payımız var. Yurtdışında yapmış olduğumuz çeşitli çalışmalar ve acente işbirlikleriyle ülkemize çok sayıda yabancı öğrenci getiriyoruz.

Uzakdoğu ülkeleri arasında Japonya ve Çin'nden, Türk Cumhuriyetleri arasında Azerbaycan ve Kazakistan'dan gelen çok sayıda yabancı öğrencimiz var. Özellikle son dönemlerde ise İran'dan gelen öğrenci sayısında ciddi artış var.

Yurtdışına Açılan İlk Türk Dil Okulu

Uzun vadede ne gibi hedefleriniz var?

English Time Yaşam Boyu Eğitim Akademisi'nin kuruluş amacı, Türkiye'nin 81 ilinden, 7'den 70'e tüm vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir eğitim modelini sunabilmektir. Bunu da her ilde bizimle eğitim konusunda ilerlemek isteyen, eğitime önem veren yatırımcılarla yapmayı planlamaktayız. Diğer yandan sizin de bildiğiniz gibi English Time Dil Okulu, yurt dışında açılan ilk ve tek Türk dil okulu unvanına sahip. Buradan aldığımız güçle yılsonu itibariyle yurtdışında 20'nin üzerine yeni şube açmak istiyoruz.

Girişimcilere Franchise Olanağı

Yurt içinde franchise verme koşullarınız nedir?
Franchise verirken biz franchise alacak olan kişilere öncellikle bir danışmanlık hizmeti de sunmaktadır. Açılacak ve/veya var olan şubenin doğru bir lokasyonda olması çok önemli, diğer tarafta ise MEB'in belirlediği şartlara da uygunluğu kontrol edilmektedir. Franchise alacak kişilere bölgeye göre değişkenlik gösteren bir franchise giriş ücreti ve de kurs binasında var olan derslik sayısına göre belirlenen bir aylık lisans ücreti uygulanmaktadır. Bununla birlikte franchise verilen şubede tüm eğitim içerikleri ve gerekli tüm operasyonel hizmet içi eğitimleri sunulacaktır.

Franchise verdiğiniz firmalara ne tür destekler sunuyorsunuz?

Franchise alana ilk günden itibaren bir English Time Yaşam Boyu Eğitim Akademisi'nin nasıl kurulacağı ve yürütülmesi gereken tüm operasyonel prosedürleri ile ilgili gerekli olan tüm bilgileri merkez birimler tarafından sağlanacaktır. Bu danışmanlık ve destek hizmetleri, okulun iç mimari tasarımından, satış ve pazarlama yöntem ve stratejilerini oluşturmaya kadar tüm alanları kapsamaktadır.

Franchise vereceğiniz girişimcilere özel eğitim veriyor musunuz?

Franchise alana sağlanacak hizmet içi eğitimler franchise paketimizin önemli bir parçasıdır. Kilit noktalarda olan tüm personele English Time Yaşam Boyu Eğitim Akademisi' nin amacı, ürünleri ve sistemler hakkında gerekli tüm bilgiler aktarılacaktır. Eğitimci kadrosu, tüm eğitmenlere hizmet içi eğitim yanı sıra detaylı eğitim, program ve işleyişlerle ilgili bilgiler sunulacaktır.

Franchise almak isteyen girişimciler size nasıl ulaşmalı?

İlk etapta www.englishtimeakademi.com web sitemizde bulunan bir ön başvuru formunuzu doldurmalarını talep etmekteyiz. Bunun akabinde kendileriyle bir yüz yüze görüşme gerçekleştirip projeyi karşılıklı değerlendirmeyi tercih ediyoruz. Anlaşmaya varıldığı taktirde, Franchise alan kişi/kurumlarla birlikte genel merkez ekiplerimiz yakın bir çalışma içerisinde kuruluş için gerekli tüm destekleri sağlamaktadırlar. Ayrıca 0555 804 48 31numaralı telefondan ya da info@englishtimeakademi.com ve www.englishtimeakademi.com internet sitesinden bilgi edinilebilir.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1344 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim