• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Turkcell Akademi'den 1 milyon kişiye eğitim

Turkcell Akademi'den 1 milyon kişiye eğitim
Turkcell Akademi'nin sitesi, 6 ayda 143 ülkeden 1 milyon 300 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Bu süre zarfında Turkcell Dijital Akademi 1 milyon kişiye eğitim verdi.

Turkcell Dijital Akademi, lansmanının ardından ilk 6 ayda 1 milyon kişiye eğitim verdi.

Turkcell açıklamasına göre şirketin "bilgiyi milyonların erişimine açmak" amacıyla dijitalleştirdiği kurumsal üniversitesi Turkcell Akademi'nin sitesi, 6 ayda 143 ülkeden 1 milyon 300 binden fazla kişi tarafından ziyaret edildi. Bu süre zarfında Turkcell Dijital Akademi 1 milyon kişiye eğitim verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen, kısa süre önce bilgiyi milyonlara açma hedefiyle 2006'dan bu yana ortaya koydukları bilgi birikimini, diğer deyişle Turkcell Akademi'yi dijitalleştirdiklerini belirtti.

Gördükleri yoğun ilginin gerçek bir ihtiyacı en iyi şekilde karşıladıklarının göstergesi olduğunu aktaran Sezen, şunları kaydetti:

"6 aylık bu süreçte insanlara 'Nasıl bir eğitim hayal ediyorsunuz, hangi içeriklere ihtiyaç duyuyorsunuz?' sorularını yönelterek, iş birliklerimizi genişletmeyi, içeriğimizi her geçen gün daha da zenginleştirmeyi başardık. Sitemizi ziyaret edip aldıkları eğitimlerle iş bulduklarını ileten gençlerimiz, mutluluğumuzu daha da artırıyor. Bu müthiş eğitim fırsatının kapısı başta 35 milyon Turkcell'li olmak üzere herkese açık. Turkcell Dijital Akademi ile insanımız için değer yaratmaya devam edeceğiz."

Tüm Turkcell aboneleri ücretsiz erişebiliyor

Açıklamaya göre, tüm Turkcell abonelerinin ücretsiz erişebildiği Turkcell Akademi'nin sitesinde en çok ilgi gören kategoriler "İngilizce, teknoloji, kişisel gelişim ve üniversite sınavları için tercih robotu" oldu.

En çok tıklanan video içerikleri ise "İngilizce Akıllı cihaz tanıtımları, MS Office eğitimleri ve Android" kurulumu oldu.

Dünyanın en önemli İngilizce eğitim platformlarından biri olan Papagaei ile iş birliğine giden Turkcell Akademi'de 100 binden fazla kişi başlangıç, 25 bini aşkın kişi orta, 15 binin üzerinde kişi ise ileri seviyede dil eğitimlerini tamamladı.

Bir başka iş birliği de üniversiteler ve eğitimciler tarafından sunulan 600'ün üzerinde dersle 190 ülkeden öğrenciye ulaşan online eğitim platformu Coursera ile gerçekleştirildi.

Turkcell Akademi'den Türkçe verilen dersler sayesinde, dünyada 7.4 milyon öğrencisi bulunan Coursera'ya, Türkiye'den katılımlar 6 ayda yüzde 25 oranında arttı.

300 binin üzerinde aday Turkcell Akademi ile KPSS'ye hazırlandı

Turkcell, üniversite sınavlarına girecek olan yaklaşık 1,5 milyon öğrenciyi de unutmadı. Üniversiteye hazırlanan gençlere sağlıklı bir içerik sunulması için Fen Bilimleri Kurumları ile iş birliğine gidildi.

YGS ve LYS için soru bankaları, deneme sınavları, sınav çözümleri, bölüm tanıtımları, rehberlik eğitimleri gibi modüller gençlerin hizmetine sunuldu. Sınavların sonucunda öğrenciler, hangi üniversite ve bölümleri tercih etmeleri gerektiğini puanlarını girerek Tercih Robotu'na sordu.

KPPS sınavı için de Turkcell Dijital Akademi'de deneme sınavları ve içerikler oluşturuldu. 300 binin üzerinde aday, hayatlarında önemli bir yer teşkil eden bu sınavlara Turkcell Akademi ile hazırlandı.

Sunulan içerik 19 gün aralıksız eğitime eşdeğer

Turkcell Akademi'nin sunduğu 450 saatin üzerinde video içeriği yaklaşık 19 gün aralıksız biçimde eğitim almaya eşdeğer. Eğitim videoları en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Kocaeli, Diyarbakır, Kayseri ve Konya illerinde izlendi.

Toplamda 14 bin saat video izlendi, 3 milyondan fazla kez sayfa görüntülenmesi gerçekleşti. 10 bin kişinin Turkcell Akademi mobil uygulaması üzerinden eğitimlere ulaştığı sitedeki eğitimlerin sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor.

Turkcell Akademi'de eğitimler 35 milyon Turkcell'liye açık ve ücretsiz. Turkcell'lilerin web sitesine (www.turkcell.com.tr/Akademi) üye girişi yapmaları gerekiyor. Bunun için Turkcell'lilerin 2222'ye SIFRE yazıp göndermeleri ve gelen şifreyi kullanmaları yeterli oluyor.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2479 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim