• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

IBM ile Sabancı Üniversitesi işbirliği yaptı

IBM ile Sabancı Üniversitesi işbirliği yaptı
Sabancı Üniversitesi ‘Veri Analitiği Profesyonel Yüksek Lisans Programı' IBM Türk ile stratejik işbirliğine imza atıyor.

İnovatif şirketlerin ihtiyaç duyduğu rekabetçi avantajı yaratmak ve sürdürmek için analitik becerileri ve birikimi kazandırmak üzere tasarlanan Sabancı Üniversitesi ‘Veri Analitiği Profesyonel Yüksek Lisans Programı IBM Türk ile stratejik işbirliğine imza atıyor.

Sabancı Üniversitesi’nde 2014 – 2015 akademik yılında başlayacak program ‘Büyük Veri’ etrafında gelişen teknoloji ve sürdürülen araştırmalarla, işletmelere daha iyi kararları hızlı almalarına yardımcı olacak bilgi ve araçları sağlayacak. Programa başvuru 29 Ağustos 2014 tarihine kadar yapılabilecek.

Veriyi yöneten rekabete yön verir

Birçok danışmanlık şirketi veri analitiğinin 21. yüzyılın en gözde iş alanlarından biri olduğunu söylerken, veriden iş değeri yaratacak bilgiyi ortaya çıkarmak için gereken beceriye sahip profilin yetersiz olduğu konusunda da fikir birliği var. Büyük Veri, etrafında gelişen teknoloji ve sürdürülen araştırmalarla işletmelere daha iyi kararları hızlı almalarına yardımcı olacak bilgi ve araçları sunuyor. Sabancı Üniversitesi’nde IBM’in stratejik ortaklığında hayata geçirilen bu program, inovatif şirketlerin ihtiyaç duyduğu rekabetçi avantajı yaratmak ve sürdürmek üzere aradığı analitik becerileri ve birikimi kazandırmak üzere tasarlandı.

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Yusuf Menceloğlu Sabancı Üniversitesi ve IBM’in stratejik işbirliği hakkında şöyle dedi: “Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi vakıf üniversitesi olan Sabancı Üniversitesi, iş dünyasının deneyimini kendi güçlü akademik birikimi ile birleştirerek profesyonellere yönelik programlar sunmaktadır. Geliştirdiğimiz bu vizyon doğrultusunda Türkiye’de ilk kez Veri Analitiği profesyonel yüksek lisans programını hayata geçiriyoruz. Bilgi teknolojisi sektöründe önemli bir yere sahip IBM ile işbirliğimizin tüm sektörlerin kaçınılmaz ihtiyacı olan Veri Analizi konusunda öncü olacak liderler yetiştirmek ve rekabete yön vermek anlamında çok değerli olacağına inanıyorum."  

Sabancı Üniversitesi ile IBM arasındaki stratejik ortaklığı değerlendiren IBM Türk İş Analitiği Ülke Lideri Nicholas Anderson “Gelecekte BT’ye hâkim olacak ve iş dünyasını şekillendirecek en önemli alanlardan biri veriler ve veri analitiğidir. IBM olarak verileri yeni doğal kaynağımız olarak adlandırıyoruz ve hem çözüm portföyümüzle hem de toplumdaki işbirliklerimize liderliğimizi sürdürüyoruz“ diyor. IBM Türk Üniversite İlişkileri Lideri Jale Akyel ise ekliyor: “Üniversite ilişkileri olarak en önemli görevlerimizden biri yeni gelişen alanlarda BT pazarının, müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın yetenek açıklarını kapatmak üzere üniversitelerle inovatif işbirlikleri oluşturmaktır. Bu bağlamda vizyoner bir kurum olan Sabancı Üniversitesi’nde yapılanan bu profesyonel programa destek vermek bizim için son derece mutluluk vericidir. Önemli araştırma ve öğrenci projelerine akademik bilgi üzerine iş tecrübelerimizi ekleyerek karşılıklı değer yaratacağımıza inanıyoruz“ diye konuştu.

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Veri Analitiği Yüksek Lisans Programı Direktörü Hasan Sait Ölmez programın hedeflerini şu şekilde ifade ediyor: “Günümüzde birçok farklı sektörde sayısal veri büyük bir hızla artıyor. Bu büyük veri yığınını kullanarak daha isabetli kararlar vermek ve katma değer yaratmak için yapılan çalısmalar da hız kazanıyor. Şirketlerin daha iyi hizmet ve ürün portföyü sunabilmeleri için, verimlilik, karlılık ve sürdürülebilir üretim süreçleri gibi önemli parametreler üzerinde rekabet avantajı yakalayabilmeleri şart. Sektörün bu ihtiyaçları gözetilerek hayata geçirdiğimiz programın müfredatı Veri Analitiği üzerinde farklı alanlarda becerilerinizi geliştirmenize olanak sağlayacak bir esneklikte geliştirildi. Bunun sonucu olarak da Veri Analitiği alanında yetişmiş ve eğitim görmüş olan profesyoneller çalıştıkları kuruma rekabet avantajı sağlama konusunda aranan profiller olacaktır."

sabanci2.jpg

www.ulasimonline.com 

Bu haber toplam 2630 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim