• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Yazıcı AVM'lerle ilgili yapılan çalışmayı açıkladı

Yazıcı AVM'lerle ilgili yapılan çalışmayı açıkladı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Perakende sektörü, Alışveriş Merkezleri (AVM) denilen alanın bir düzenlemeye ihtiyacı var, bunu kimse inkar etmiyor." dedi yaptıkları çalışmayı açıkladı.

Yazıcı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun (TESK) TESK Otel'de düzenlediği iftar programına katıldı. Burada konuşan Yazıcı, orucun çok önemli ve fonksiyonu olan bir ibadet olduğunu belirterek, oruç tutarken yemek bulamayanların düşünüldüğünü, böylelikle sosyal sorumluluk duygusunun geliştiğini ifade etti.

Türk milletinin de özellikle Ramazan ayında yardımlaşma duygusunun zirve yaptığını dile getiren Yazıcı, hükümet olarak da sosyal sorumluluklarını ellerinden geldiği ölçüde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Esnaf ve sanatkarların Ramazan ayında önemli görevler üstlendiklerini anlatan Yazıcı, toplumsal yapı açısından esnafın çok önemli olduğunu vurguladı.

Yazıcı, esnafın bulundukları muhitte önemli görevler üstlendiklerine de dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Dünya değişiyor, ekonomide kullanılan yöntemler değişiyor ama insanların ihtiyaçları artsa bile sizin iştigal alanlarınıza giren ürünlerle bağlantısını sürdürüyor. Dünya farklılaşıyor diye bakkalın, manavın sattığı ürünler farklılaşmıyor. Dolayısıyla bu faaliyetler devam edecek. Tabii benden hep beklediğiniz, perakende sektörü, AVM denilen bu alanın yasal düzene kavuşturulması... Bu alanın bir düzenlemeye ihtiyacı var, bunu kimse inkar etmiyor. Bu alanı düzenleme noktasında bizim önümüzde de bir taslak var. Bu çalışmayı taslaktan tasarıya dönüştürme için sizinle çalışacağız. Sonuçta tarafları memnun edecek ama memnun olmadığınız noktada da bizim hakemliğimize güveneceğiniz inancıyla bunu inşallah önce hükümete, hükümetin onay vermesi halinde de Meclis'e taşıyacağız. Bu çalışmamız sürüyor, bununla ilgili bir takvim veremiyorum ama çalışma sürüyor.

Bunun yanı sıra, odaların kapanmasıyla ilgili de bir konu var. Biz hiçbir şeyi kapatmayız. Suriye ile ilgili de 'kapılar kapandı' denildi. Biz kapı kapatmadık, düzenleme yaptık. Oda da kapatmayız ama o alana ilişkin de bir düzenlemeye ihtiyaç var, onu da sizinle birlikte yapacağız.''

Türk Ticaret Kanunu ile ilgili yakın zamanda bir çalışma yaptıklarını ve 50 maddelik bir değişikliği gerçekleştirdiklerini anımsatan Yazıcı, ''Sonuçta 50 madde şeklinde formüle ettik, Meclis'e taşıdık, Meclis'te de siyasi partilerle bunu paylaştık, 3,5 saatte komisyondan geçirdik, 4 saatte de yasalaşmasını sağladık. İnşallah sizinle ilgili düzenlemeyi de böyle gerçekleştiririz'' diye konuştu.

-''Ahilik Haftası etkinliklerini uluslararası düzeye taşıyacağız''-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yakın bir zamanda Ahilik Haftası etkinliklerinin icra edileceğini belirterek, amaçlarının Ahilik müessesesini, küresel çapta kutlanır hale getirmek olduğunu bildirdi.

Ahilik öğretisinde, bugünkü müteşebbislerin dersler alacağı çok özgün uygulamaların olduğunu anlatan Yazıcı, ''İnşallah bunu o hafta her yerde konuşacağız. Şimdiden hazırlıklarımızı yapalım. İnşallah bu yıl olmasa, önümüzdeki yıl Ahilik Haftası etkinliklerini uluslararası düzeye taşıyacağız'' dedi.

-''Dövmek, kırmak, ölçüyü kaçırmak acziyettir''-

Yazıcı, etnik mensubiyetlerin hiçbir zaman bir üstünlük aracı olamayacağını da ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Genelde Ramazan aylarında lokal olaylar üretilir. Dileyen oruç tutar, dileyen tutmaz. Hiçbirimizin buna karışma hakkı yok, karışmayız da... Ama Ramazan'ın gelenekleri var, davul çalma gibi. Ancak davul çalma gelenek diye, onun da kuralı var. Yani ben Ramazan davulu çalacağım diye paldır küldür, pat küt baş göz kırarcasına olmaz. İşte Malatya'da yaşadığımız olay. Bakıyorsunuz bunu, birliğimize bütünlüğümüze zarar verecek bir mekanizma haline getirme arzusunda olanlar var, bunlara prim vermemeliyiz. Ne oradaki davulcu bana göre, 'ben rahatsız oluyorum' diyene karşı inadına nağme söylememeli ama nağme söyleyene karşı da o hane halkı onu tartaklamamalı. Dövmek, kırmak, ölçüyü kaçırmak acziyettir.

Ama ertesi gün de insanları toplayarak orada, o haneyi taşlatarak camlarını kırmak, elbette ki kabul edilebilir bir şey değil. Ne geleneklerimize sığar ne de inançlarımız böyle bir şeyi kabul eder. Bu konularda da siz esnaf ve sanatkar kardeşlerimizin çok duyarlı olduğunu bilen bir kişi olarak bir kez daha hatırlatmak istedim. Bu duygularla Ramazan ayınızın hayırlı olmasını dilerim. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramı'nızı da kutlarım.''

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1144 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim