• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Migros’ta satış süreci tamamlanmak üzere

Migros’ta satış süreci tamamlanmak üzere
Son dönemde özellikle yabancı yatırımcılar için en gözde sektörlerden biri olan perakende de hareket tam gaz devam ediyor.

Migros’ta satış süreci tamamlanmak üzere

Son dönemde özellikle yabancı yatırımcılar için en gözde sektörlerden biri olan perakende de hareket tam gaz devam ediyor.

Migros hisselerinde son günlerde yaşanan hızlı yükselişle birlikte, Deutsche Bank’ın önceki günkü perakende raporunda Migros için “Al” tavsiyesinde bulunması da satış söylentilerini artırdı. Kulislerdeki bomba iddia ise Migros’un sahibi İngiliz fon BC Partners’in, şirketin eski sahibi Koç Grubu ile de görüştüğü.

Geçen ay Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç’un, Migros’u Tüpraş’ı almak için sattıklarını açıklaması, kardeşi Semahat Arsel’in de “Satılması en büyük pişmanlığım” demesi kulislerde, BC Patners’in, Koç Grubu ile de temasta olduğu yönünde yorumları artırıyor. Söylentilerin dalga dalga yayılması üzerine görüştüğümüz Koç Holding’den bir yetkili ise, “Bu tür dedikodular hep çıkıyor, ama borsaya açık bir şirketiz, böyle bir şey olsa zaten duyurmak durumundayız” değerlendirmesinde bulunuyor.

Aanadolu  Grubu’nunda adı geçiyor

Borsa kulislerinde Migros için adı geçen bir diğer alıcı adayının da Anadolu Grubu olduğu konuşuluyor.

Migros’u 2008 yılında 3 milyar 250 milyon dolara alan özel girişim sermayesi (Private Equity) fonu olan BC Partners’in şirketi satmak istediği bir süredir biliniyordu. Çünkü söz konusu fonlar yatırım yaptıkları şirketlerde ortalama 5 yıl kalıp daha sonra satıp çıkıyorlar. Her ne kadar BC Partners tarafından daha önce yapılan açıklamalarda satış için acele etmedikleri vurgulansa da, sektör analistleri ve temsilcileri fonun satış için uzun zamandır nabız yokladığı ve potansiyel alıcılarla dirsek temasında olduğunu ifade ediyor.

“Günü gelince arkadaşlar ilgilenir”

Hatırlanacağı gibi geçen ay Beylikdüzü’deki Migros mağazası açılışına katılan Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç, o dönemde paraya ihtiyaçları olduğunu ve Tüpraş’ı almak için Migros’u sattıklarını söylemişti. Kardeşi Semahat Arsel de, “Satıldıktan sonra alışkanlığımdan vazgeçmedim. Hâlâ Migros’tan alışveriş yapıyorum. Satılması en büyük pişmanlığım” demişti. “Migros’u yeniden almak ister misiniz?” sorusuna ise Arsel, “Günü geldiğinde arkadaşlar değerlendirir” yanıtı vermişti.

DEUTSCHE BANK’ın Raporu ‘Satış bitti’ iddiasını körükledi

Deutsche Bank’ın önceki gün yayımladığı perakende sektörü raporunda Migros’un yükselme potansiyeli en yüksek hisselerden biri olduğunu yazması ve “Al” tavsiyesinde bulunması piyasalarda heyecan yarattı. Bankanın raporunda, Migros’a adeta methiye düzülürken, mağaza sayısındaki artış sayesinde gelen beklenenin üzerinde büyümeye dikkat çekildi. Bu rapor borsa kulislerinde “Migros satışı tamamlanıyor” yorumlarına neden oldu. Son 2 gündür tırmanışa geçen Migros hisselerinin son 1 haftadaki kazancı yüzde 10 oldu.

Potansiyel alıcılarla sıcak temastalar BC Partners’in yönetici ortaklarından Nikos Stathopoulos, geçen aylarda yaptığı açıklamalarda 2008′de satın alıkları Migros’ta çıkış dönemine girdiklerini söylemiş, ancak çıkışın ne zaman gerçekleşeceğinin belli olmadığını kaydetmişti. Yatırım bankacılar, BC Partners’in son dönemde Migros’un satışı için hem perakende sektöründen hem de fon olarak potansiyel tüm alıcılarla görüştüğünü belirtiyor.

BC Partners’in Migros için dirsek temasında bulunduğu şirketler arasında Wall Mart, Carrefour, TescoKipa gibi sektör oyuncularının yanı sıra Blackstone ve CVC gibi özel girişim sermayesi fonlarının da olduğu ifade ediliyor.

Sektörde herkese talip var

Son dönemde Migros’un yanı sıra perakende sektöründe birçok oyuncunun adı satış için geçiyor.

Sektörde CarrefourSA, Kiler, Uyum başta olmak üzere birçok oyuncunun hisse satış ve ortaklık için görüşmeler yürüttüğü ifade ediliyor. Migros, geçen yıl Şok’u 600 milyon TL’ye Yıldız Holding’e satarak bilançosunu güçlendirmişti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1279 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:43
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:56
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:57
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:12
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:07
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 21:19
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 15:44
  • Salgından en az gıda sektörü etkilendi10 Nisan 2020 Cuma 14:47
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim